NRK Meny
Normal

Ekstrarenn i Vikersund

Det avlyste rennet i Holmenkollen blir erstattet av et ekstra skiflygingsrenn i Vikersund fredag.

Vikersund hoppbakke

Det blir tre konkurranser i skiflyvning i Vikersund til helgen.

Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

Det besluttet FIS i samarbeid med Norges Skiforbund og arrangøren i Vikersund mandag.

– Vi var veldig fortvilte over situasjonen i Holmenkollen søndag ettermiddag, men det var ingen annen mulighet enn å avlyse rennet. Derfor er vi veldig glade i dag for at vi får til denne løsningen med Vikersund, sier arrangementssjef Terje Lund i Norges Skiforbund til NTB.

Tåke og regnvær satte en stopper for det klassiske Holmenkollrennet søndag. Det var umulig å måle lengder, mens dommerne ikke så nok til å gi stilpoeng. Publikum så heller ingenting i tåkehavet.

– Vi er glade for tilliten vi har fått

Kvalifiseringen i Vikersund utgår. Det betyr at alle deltakerne automatisk er kvalifisert til fredagens 1. omgang. Programmet blir utvidet med en 2. omgang.

– Først må jeg si at jeg føler veldig med arrangørene i Holmenkollen, men når situasjonen ble som den ble er vi selvfølgelig positive til å arrangere et ekstra renn. Vi er glad for den tilliten vi har fått både fra FIS og NSF, sier Stig Hamstad, leder av organisasjonskomiteen i Vikersund.

Han legger til at arrangementets standard nå blir litt høyere for både hoppere og arrangører.

– Hva blir utfordringen?

– Vi skulle uansett ha kvalifisering på fredag, så det endrer ikke så mye. Det er nok noe av grunnen til at vi ble valgt. Arrangementet vil ta litt lengre tid bare, sier Hamstad.

Håper på folkefest

– Jeg gleder meg veldig. Vi håper at enda flere nå velger å ta turen til Vikersund fredag. Velkommen til vinterfest i Vikersund både fredag, lørdag og søndag, sier Hamstad, og legger til:

– Det blir nok fine TV-bilder, men de flotteste opplevelsene får de som kommer i bakken.

Her kan du se endringene i programmet.