Normal

Eksplosjonsfaren er over

Brannvesenet har nå kontroll på brannen ved Krøderen i Buskerud. Men det brenner fortsatt i et lagerbygg som inneholder eksplosive gasser.

Laster kart, vennligst vent...

Det er funnet en acetylenflaske som er revnet utenfor bygget og eksplosjonsfaren er således ikke lenger til stede, opplyser politiet.

Brannvesenet har nå kontroll på flammene, men det vil fortsatt brenne en stund i bygget. Det er definert til å ikke være spredningsfare, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud politidistrikt, Tom Richard Jansen.

Fylkesvei 280 vil åpnes for trafikk.

Tok halvannen time før brannen var under kontroll

Brannvesenet fikk melding om brannen rundt klokken 20.

– Det brenner heftig. Det er farepotensial her. Det brenner i et lagerbygg som inneholder sveisegass. Jeg har ikke fått melding om at brannvesenet har kontroll på brannen. Vi har sendt ut skarpskyttere som kan skyte på flasker hvis det skulle være nødvendig, sa Jansen, da brannen brøt ut.

Halvannen time etter har de nå kontroll på brannen.

Det er ikke meldt om personskade. Fylkesvei 280 mellom Snarum kirke og Krøderen ble stengt på grunn av eksplosjonsfaren.

– De fleste bygningene rundt er utenfor det som er definert som faresone.

Vet ikke noe om årsaken

Brannvesenet ber folk i nærheten om å holde seg unna området og innendørs.

– Vet dere noe om årsaken til brannen?

– Det er altfor tidlig å si noe om årsaken til brannen. Brannvesenet driver fortsatt med slukking på stedet, så vil det bli satt i gang en brannteknisk undersøkelse når brannen er slukket og brannstedet er blitt kald.