NRK Meny
Normal

Drammenbanen åpnet etter signalfeil

Strekningen Asker-Drammen er åpnet igjen etter at signalproblemer skapte stans i togtrafikken på Drammenbanen for tredje gang på en uke.

Signalfeil Lier-tunnelen

Det skapte fortvilelse blant passasjerene at signalfeil stengte ned Drammenbanen nok en gang på få dager. Her venter folk på drosje på Asker stasjon tirsdag morgen.

Foto: Idar Edvin Krogstad / NRK

NSB melder at passasjerene må regne med forsinkelser og enkelte innstillinger som følge av de tekniske problemene tirsdag morgen.

På Asker stasjon var folk fortvilet over at det ble togstans for tredje gang i løpet av én uke. Noen få drosjer tok med seg passasjerer til de andre stasjonene rett etter signalfeilen oppstod. NSB meldte klokka 08.30 tirsdag at tretten busser var bestilt for å kjøre pendel på strekningen Asker-Drammen.

Anbefalte folk å ta bilen

Togpassasjerer

Det ble etterhvert satt inn buss for tog fra Drammen stasjon. NSB anbefalte folk å kjøre bil i stedet for å møte på togstasjonene.

Foto: Idar Edvin Krogstad / NRK

– Det er klart at dette vil føre til forsinkelser, men vi vet ikke hvor feilen er og vi vet da heller ikke hvor lang tid det vil ta før vi finner feilen. Kan en kjøre bil i dag, så er det vår anbefaling. Det kan både fem minutter og flere timer før vi får rettet feilen, men vi håper at det er minutter og ikke timer, sa pressevakt Håkon Myhre til NRK tirsdag morgen.

Signalfeil betyr at togene ikke får de signalene de trenger for å kjøre sikkert. Dermed er togene nødt til å stå stille. Jernbaneverket jobber nå med å finne feilen som gjør at signalene ikke virker som det skal.

Togstans etter signalfeil i Lier-tunnelen

Det var lange køer ved Drammen stasjon tirsdag morgen.