NRK Meny
Normal

Velkommen til Norges travleste fødestue

KRØDSHERAD (NRK): Hvert år fødes det 1,7 millioner lam i Norge. Bli med inn i sauefjøset når NRK sender direkte fra lamminga.

Vi sender direkte fra Norges travleste fødestue

Bæ, bæ, lille lam: Torsdag sender NRK direkte fra et sauefjøs i Krødsherad i Buskerud.

Vi sender videre utover dagen i håp om å få med oss lamminga.

Sauebonde Bjørn Kristian Bråten fra Krødsherad skal ta imot hele 320 lam i løpet av tre travle uker. Til alle døgnets tider. På torsdag skal ti søyer lamme, og to av dem venter firlinger.

Sau og lam i fjøset

Ti søyer skal lamme torsdag.

Foto: Idar Krogstad / NRK

Du kan være med inn i Norges travleste fødestue når lammingen foregår. Så langt har det kommet 150 lam. Bonden venter mer enn det dobbelte.

NRK sender direkte på nett torsdag. Merk dine spørsmål, kommentarer og sauehistorier med emneknaggen #nrklillelam i sosiale medier.

Hva skal lammet hete?

Det er ikke mange sorte får i fjøset til Bråten, men tidligere denne uka ble det født et lam som skiller seg ut fra de andre. Lammet har nemlig en stor, sort flekk rundt øyet. Moren som er førstegangsfødende, ble nok ganske overraska da denne karen kom ut.

sau med sort flekk

NR. 5141 søker nytt navn. Har du noen forslag?

Foto: Anne-Marit Borgen Werring / NRK

Han fikk først bare nr. 5141, men seerne fikk være med på å gi lammet navn.

Det var Magnus (4) som fikk lov til å bestemme hva lammet skulle hete, og han hadde mange forslag å velge blant. Til slutt falt han allikevel ned på at nr. 5141 skal døpes om til Pelle pirat.