NRK Meny
Normal

Dette har politiet gjort i natt

Elskovssyk «statsministerkandidat» og voldelig bursdagsbarn tatt hånd om av politiet i natt.

Nordre Buskerud Politidistrikt:

Politiet måtte rykke ut til en adresse på Hønefoss ved 2-tiden i natt. En beruset, elskovssyk mann i 20-årene nektet å fjerne seg fra adressen.

Han hadde forsøkt å låse seg inn i huset flere ganger, for å få snakket med datteren i huset, men hadde naturlig nok ikke riktig nøkkel til huset.

Til politiet som kom til adressen hadde han forklart at han skulle bli statsminister og at han nektet å dra før han hadde fått snakke med sin store kjærlighet, datteren i huset. Det var mor i huset som ringte politiet.

I sentrum av Hønefoss ble et ektepar stanset av en beruset mann, som fortalte at han hadde bursdag, og at han ville de skulle gjette hvor gammel han ble. Mannen gjettet feil, med et par år for mye, og ble belønnet med en springskalle fra bursdagsbarnet.

– Kona gjettet heldigvis riktig, sier operasjonsleder Kai Gulbrandsen. Det eneste de vet om mannen som hadde bursdag er at han er 41 år, men forholdet blir anmeldt og politet håper det er mulig å få vite mer om den mistenkte.

Forsøkte å stjele mobiltelefon

Søndre Buskerud Politidistrikt forteller at en utenlandsk mann i 30-årene er arrestert etter å ha forsøkt å stjele en mobiltelefon på Kongsberg i natt.

Mannen forsøkte å innlede en samtale med en kvinne som var på vei hjem, og da han la armen rundt henne, merket hun at han forsøkte å ta mobiltelefonen ut av lomma hennes. Hun ropte på hjelp, og fikk det fra flere som var i nærheten. I nærheten var også politiet som tok mannen med seg til arresten.

På mannen fant de også en annen mobiltelefon som ikke tilhørte ham.

En mann er anmeldt for ordensforstyrrelser etter å ha laget bråk ved et gatekjøkken på Bragernes i natt. Han skal ha dyttet eller slått til ei jente ved gatekjøkkenet og blir presentert for et forelegg før han får forlate politihuset søndag formiddag.

En mann er anmeldt og innbrakt på Holmsbu etter å ha kjørt bil i påvirket tilstand. Mannen skal også ha slått eller dyttet en kvinne og trolig blir han også anmeldt for legemsfornærmelse. Mannen løslates søndag formiddag og skal avhøres senere.

– Ellers har det vært en forholdsvis rolig natt i Søndre Buskerud, forteller operasjonsleder Christian Gulli.