NRK Meny
Normal

Brønnkollaps trolig årsaken til hullet

Vektere har i hele natt holdt vakt ved synkehullet ved Papirbredden i Drammen sentrum. Hullet som er cirka 25 kvadratmeter stort, er fylt med vann.

Synkehullet er cirka 25 m2 stort.

Trærne foran høyskolen har sunket ned i hullet.

Foto: Cecilie Valentine Brekke / NRK

Hullet som er ved inngangen til høgskolebygget, ble oppdaget sent torsdag kveld. Politiet sperret umiddelbart av området, og i natt har en vekter holdt vakt på stedet.

Hullet er fylt med vann, og trærne som er plantet på området, er også sunket ned i hullet.

Brønnkollaps trolig årsaken

Vektere har holdt vakt ved synkehullet i hele natt.

Vektere har holdt vakt ved synkehullet i hele natt.

Foto: Cecilie Valentine Brekke / NRK

Teknisk leder ved Papirbredden, Torbjørn Isene, sier at en brønnkollaps langt nede i bakken trolig er årsaken til at det har sivet ut vann, og at bakken har sunket.

Under bakken er det et varmepumpeanlegg med flere brønner. Dette anlegget ligger 300 meter under bakken, og den ene pumpen har kollapset. Det har ført til et tilsig av vann som har blandet seg med leiren.

– Ingen fare for bygninger

I morgentimene fredag venter Entra Eiendom på geologer som skal se på hullet. Entra Eiendom er ansvarlig for flere eiendommer i området. De ser alvorlig på det som har skjedd.

Tom Bratlie

Kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i Entra Eiendom sier folk ikke trenger å bekymre seg for bygninger i området.

Foto: Entra

– Geologene skal gjøre umiddelbare undersøkelser for oss, sånn at vi får gode svar på hva som har skjedd, sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie i Entra Eiendom.

Han understreker at det ikke er noen fare for bygningene i området. De står på påler langt nede i grunnen. I første omgang har hullet blitt sikret slik at ingen skal falle ned i hullet.

– Vi har sperret av et større område rundt, så den fysiske sikkerheten skal være tatt hånd om. Likevel må vi gjøre grundige undersøkelser, sånn at vi unngår lignende situasjoner framover, sier Bratlie.

Ifølge politiet har hullet holdt seg stabilt gjennom natten.

På Papirbredden, bygningen som ligger nærmest hullet, har både Høgskolen i Buskerud og Vestfold og Drammensbiblioteket tilhold. Papirbredden holder trolig åpent som vanlig fredag.