NRK Meny
Normal

Ungdommer bortvist fra Drammensbadet

Flere ungdommer ble bortvist fra Drammensbadet i natt, etter at de hadde tatt seg ulovlig inn på området.

Drammensbadet

Ved to anledninger måtte politiet vise bort ungdommer som badet i utebassenget ved Drammensbadet i natt.

Foto: Kate Barth-Nilsen / NRK

Politiet viste først bort ti personer fra utebassenget på Drammensbadet. Men senere på natta måtte politiet tilbake. Da ble åtte ungdommer bortvist, og flere av dem hadde vært der også den første gangen politiet kom til badet.

– De hadde hoppet over gjerdet som er rundt anlegget. Det er en økt risiko ved å bade utenfor stengetid, når ingen ansatte er til stede. Vi har ingen barn eller ungdom å miste, sier operasjonsleder Rune Hunshamar ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Døde etter tilsvarende aktivitet

For to uker siden døde en 17-åring etter en badeulykke på Tøyenbadet i Oslo. Gutten hadde sammen med noen kamerater tatt seg inn til utebassenget på Tøyenbadet etter stengetid.

Det er ikke første gangen at noen tar seg inn på Drammensbadet nattestid, men politiet vil allikevel advare mot denne aktiviteten.

– Ulykken på Tøyenbadet viser at dette kan være farlig. Det er en økt risiko, og vi ber ungdommen tenke seg om, sier Hunshamar.

En livredders mareritt

Inne på uteanlegget er livredder Arild Bamrud i gang med å rydde opp etter nattens besøk. Han vet ikke om ungdommene i natt har drukket alkohol, men det er ikke lenge siden han fjernet vinflasker fra uteområdet.

– Det største marerittet vårt er å finne en livløs kropp i utebassenget, sier Bamrud.

(saken fortsetter under videoen)

Ungdommer ble bortvist av politiet fra Drammensbadet, etter at de ulovlig hadde tatt seg inn på nattestid.

Livredder Arild Bamrud frykter nattbadingen ved Drammensbadet.

Vurderer bedre sikring

Pål Stenbro

– Ungdommene må selv ta ansvaret, mener daglig leder ved Drammensbadet, Pål Stenbro.

Foto: Odd Vegard Kandal

Daglig leder ved Drammensbadet, Pål Stenbro, liker heller ikke aktiviteten.

– Skulle det skje en ulykke inne på vårt område, vil det selvsagt berøre oss. Bading på nattestid er risikofylt, særlig hvis man har promille, sier Stenbro.

– Burde området vært bedre sikret?

– Vi har et to meter høyt gjerde, og det er en ganske klar markering om at du er i bassengområdet også innenfor gjerdet. Securitas er innom flere ganger i løpet av natta. Et sted må jo sikkerhetsnivået ligge, men vi kommer nok til å tenke oss om en gang til nå, sier Stenbro.

Han er klar på at de som tar seg over gjerdet, bryter seg inn. De må selv ta ansvaret, hvis noe skulle skje.

– Alle har vært unge og høye og mørke en gang i tida, men jeg tror man fort kan få ubehag hvis man er med på noe sånt og noe skulle skje. Ungdommene på Tøyen klarte ikke å håndtere situasjonen, så jeg tror det er lurt å tenke seg om en gang til, før man tar seg inn på nattestid, sier Stenbro.

Gjerde Drammensbadet

Rundt uteområdet til Drammensbadet er det et to meter høyt gjerde.

Foto: Kate Barth-Nilsen / NRK