NRK Meny
Normal

Politiet: – Vil ha tips om fester

Politiet ber foreldre tipse om hvor ungdommene fester natt til 1. mai, slik at lovens lange arm kan følge litt ekstra med.

Ungdom med ølkasse

Enkelte ungdommer inntar for store mengder alkohol natt til 1. mai (illustrasjonsbilde).

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Natt til 1. mai er tradisjonelt en natt da mange ungdommer slår seg ekstra løs. For noen går det over styr, og inntaket av alkohol er langt over grensa for hva som er forsvarlig. Enkelte ender opp på sykehuset.

Tidligere har mange ungdommer samlet seg ved skogsvann i drammensdistriktet. Mange av dem har vært mindreårige. Så langt vet politiet om bare en fest som er varslet i Vestfossen, og de ber nå foreldre om å si fra hvor ungdommene befinner seg. Det skal ikke være noen terskel for å ringe politiet.

Kari Benjaminsen,

Kari Benjaminsen ved Drammen politistasjon håper været kan legge en demper på noen av festene. Det er meldt spredt nedbør og lave temperaturer til natta.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

– Vi ønsker at foreldre varsler oss. For oss handler det ikke bare om at vi vil kontrollere disse festene, men vi skal også skape trygghet. Alkohol og beruselse kan fort medføre hendelser som verken vi eller foreldre ønsker skal skje, sier leder for forebyggende avdeling ved Drammen politistasjon, Kari Benjaminsen.

– Foreldre bør følge med

Hun oppfordrer også foreldrene til selv å ta en tur til festene for å følge med på hva som skjer.

– Ungdommene vil jo helst ikke ha oss der, så de prøver stadig å finne nye steder de kan feste. Mitt håp er at ungdommene skjønner at vi også skal ivareta deres trygghet, sier Benjaminsen.

En sjelden gang får politiet telefoner fra ungdommene selv, særlig hvis de er på en fest som er i ferd med å komme ut av kontroll.

– Jeg setter veldig pris på at de ringer oss. Hvis de ser at en fest tar av, er det mye bedre å varsle oss, slik at vi kan stoppe festen før det går galt, avslutter Benjaminsen.