– Vinner i overgangsmarkedet

Med signering av fire nye spillere, har Mjøndalen allerede lagt viktige brikker på plass før neste sesong i fotballens 1. divisjon.

Erik Midtgarden

Erik Midtgarden (t.v.) er tilbake i Mjøndalen, her i duell med Haugesunds Christian Gytkjær.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

– Så langt er vi utvilsomt en vinner i overgangsmarkedet. De fleste andre klubbene venter med å hente nye spillere, og mange klubber bygger ned. Mens vi har signert fire nye spillere veldig tidlig, sier trener for Mjøndalen, Vegard Hansen.

I dag ble det kjent at Erik Midtgarden kommer tilbake til sin tredje periode i Mjøndalen. Etter et år i Hønefoss, velger Midtgarden å returnere til bruntrøyene. På telefon fra England forteller han hvorfor han valgte å skrive under en toårskontrakt med Mjøndalen.

– Jeg tror det blir et spennende lag neste år, og jeg har stor tro på det de driver med i klubben, sier Midtgarden.

Hvorfor ønsker du ikke å fortsette i Hønefoss etter bare ett år?

– Kontrakten min går ut nå til nyttår, og det er litt usikkert med tanke på hvem som blir ny trener. Så selv om jeg godt kunne fortsatt i Hønefoss, er det greit å vende hjemover til Mjøndalen, sier Midtgarden.

Supporterne har lengtet

Treneren er veldig fornøyd med at midtbanespilleren er tilbake i brunt.

– Erik er en av de mest populære spillerne som har vært i Mjøndalen siden jeg kom hit. Supporterne har lengtet etter å få ham tilbake hver gang han har forsvunnet, sier Hansen.

– Fantastiske spillere

I tillegg til Midtgarden, har Mjøndalen signert spissen Sanel Kapidzic, midtstopper Ulrik Arneberg og midtbanespiller Stian Rasch.

Sanel Kapidzic kommer fra Danmark. Han har tidligere spilt for Vard Haugesund, men har også en fortid i Lyn og danske AGF. Trener Hansen beskriver ham som 1. divisjons giftigste angriper.

Vegard Hansen

Trener Vegard Hansen jubler for de nye signeringene.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

Arneberg og Rasch kommer begge fra Asker. Arneberg har tidligere spilt for Stabæk og Skeid, mens Rasch har en fortid i Strømmen og Hønefoss.

– Det er fire fantastiske nye spillere. Vi har jobbet lenge for å hente dem, så vi har vært veldig heldig som har klart det. Det gir oss en fantastisk mulighet inn mot kommende sesong, sier trener Vegard Hansen.

– Er målet et bedre sluttresultat neste sesong?

– Vi utvikler oss stadig og har hatt fremgang åtte år på rad. Vi nærmer oss eliteserien hvert år. Jeg håper de fire signeringene kan hjelpe oss på veien, og de fire kan helt klart spille i eliteserien hvis vi klarer å rykke opp, avslutter Hansen.