– Manglende tillit til ordføreren

Uholdbare arbeidsforhold, manglende tillit og motarbeidelse fra sin egne. Det er hovedårsakene til at ordfører Per Berger ikke vil være medlem i Hole Høyre.

Per Berger

Per Berger er inne i sin femte periode som ordfører i Hole. Nå har han sagt takk for seg til sitt parti og vil være ordfører som uavhengig ut perioden.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Ordføreren valgte å trekke seg som medlem av Hole Høyre mandag denne uka. Nå tar han bladet fra munnen og forteller hvorfor.

– Høyre har styrt i 40 år og jeg har vært med i 17 av dem. Alt som er bra og dårlig har vi vært med på og jeg mener at det er viktig å videreføre den linja vi har hatt, noe ikke alle er enig, sier Per Berger som fortsetter som ordfører selv om han har meldt seg ut av partiet.

Samarbeidsvansker

Berger forteller at det har vært vanskelig å samarbeide spesielt med de nye som ble valgt inn etter forrige kommunestyrevalg og at verdiene som er skapt gjennom tidligere år ikke blir satt pris på.

– Det har vært stor uenighet om å videreføre den linja som vi har hatt de siste årene, en linje jeg mener det er viktig å fortsette, sier Berger.

Ordføreren hevder at han har full tillit i kommunestyret, staben og de tillitsvalgte, men ikke fra sine egne partifeller.

– Et enstemmig kommunestyret valgte meg som ordfører og da er jeg forpliktet av alle partier og ikke bare mitt eget. Det viktigste er at det må være klare regler for gjensidig tillit og respekt, avslutter Berger.

Kjenner seg ikke igjen

Per Berger og Elisabeth Klever

Per Berger og Elisabeth Klever.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

– Vi kjenner oss ikke igjen i uttalelsene til Per Berger. Det har vært forskjellige meninger i ulike saker, men det har det vært takhøyde for. Jeg og vi har ikke manglende tillit til ordføreren i Hole kommune, sier gruppeleder for Hole Høyre, Elisabeth Klever.

– Berger hevder at partifeller vil ta partiet i en ny retning. Har han rett i det?

– Jeg startet i våres og det første vi ble presentert for var de dårlige tallene for Hole kommune. Vi måtte inn i budsjettet for å se hva slags handlingsrom vi hadde og det ble tatt tøffe prioriteringer for å komme i balanse. Det første vi måtte gjøre var å si nei til ting som har vært bra og fungerte, sier Klever.

Inn til Stortinget

Fredag har partiledelsen sentralt innkalt partene til samtale på Stortinget. Der vil begge parter møte Kristin Ørmen Johnsen og generalsekretæren.

– Det er leit og trist at Berger ikke vil være medlem i Hole Høyre, sier John-Ragnar Aarset, generalsekretær i Høyre.

Han forteller at han er kjent med at det har vært store saker og flere utfordringer for Per Berger som ordfører.

– Likevel ble jeg overrasket over dette som kom mandag, sier Aarset.

Les også: Full splid i Hole – ordfører forlot møte i protest


(K3) God kveld! Ordfører Per Berger har fortsatt tillit i Høyre i Hole. Det sier partiets gruppeleder nå i kveld. Berger fortsetter som ordfører - men har bestemt seg for å trekke seg fra partiet - på grunn av manglende tillit.