Per Berger melder seg ut av Høyre

Ordfører i Hole, Per Berger, melder seg ut av Høyre på grunn av det han kaller manglende tillit. Men han har ingen planer om å gi fra seg ordførerkjedet.

Per Berger, ordfører Hole

Per Berger har i nær 17 år sittet som ordfører for Høyre, men nå blir han uavhengig.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Mangeårig ordfører for Høyre i Hole, Per Berger, melder seg ut av Høyre. Det skriver han i en e-post til Ringerikes blad.

«Som følge av vedvarende manglende tillit fra Hole Høyre velger jeg etter snart 17 år som ordfører for Høyre i Hole kommune og som medlem i Høyre siden 1990, å avslutte mitt medlemskap i Høyre» skriver Berger i e-posten.

Gir ikke fra seg ordførerkjedet

Til NRK utdyper Berger at det er en krevende periode i Hole nå, og at det derfor er ekstra viktig med støtte innad i partiet.

– Jeg føler at tilliten er borte, og da blir det vanskelig å fortsette. Men, rollen som ordfører er viktigere enn partitilhørigheten så jeg fortsetter som ordfører ut perioden, forteller Berger og legger til:

– Jeg er enstemmig valgt som ordfører.

Utover det ønsker han ikke å kommentere utmeldingen av Hole Høyre. Han vil først ha et møte med ledelsen i partiet. Når dette møtet skal holdes er ikke avklart.

– Har hatt vår fulle tillit

I en pressemelding skriver Hole Høyre at det er synd at ordføreren nå velger å melde seg ut av partiet.

Elisabeth Klever

Elisabeth Klever er overrasket over at ordføreren trekker seg fra partiet.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

– Vi har vært gjennom noen tøffe saker den siste tiden og gruppa og styret har hele tiden sett fremover, derfor er det nå svært overraskende at Per Berger velger å trekke seg som Høyres ordfører, sier Kristin Remme, styreleder i Hole Høyre og Elisabeth Klever, gruppeleder i Hole Høyre.

De karakteriserer beskjeden om ordførerens utmelding som overraskende.

– Dette var en trist beskjed å møte en mandags morgen. Berger har hatt vår fulle tillit gjennom hele kommunestyreperioden. Vi kjenner oss overhodet ikke igjen i Bergers beskrivelse av gruppas manglende tillit, skriver Remme og Klever.

Elisabeth Klever, gruppeleder Hole Høyre.

Elisabeth Klever, gruppeleder Hole Høyre.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

De mener partiet har støttet ordføreren, selv om det har vært uenighet i noen saker.

– Vi tar til etterretning Pers avgjørelse, Hole Høyre er et lag med stor takhøyde der det er lov til å være uenig. Vi opplever at partiet har støttet ordføreren hele tiden men har vært uenig i noen enkelt saker.

Må møte på Stortinget

Høyre har kalt inn ordfører Per Berger og styreleder Kristin Remme i Hole Høyre til et møte på Stortinget førstkommende fredag.

Det opplyser gruppeleder Elisabeth Klever i Hole Høyre mandag ettermiddag.