NRK Meny
Normal

Seks års fengsel for drapsforsøk

En 38 år gammel mann er dømt til fengsel i seks år, etter at han stakk en tilfeldig medpassasjer på toget med en tapetkniv.

Knivstikking på tog.

Knivstikkingen skjedde på toget mellom Oslo og Skien.

Foto: Reidar Folkedal

Knivstikkingen skjedde mellom Oslo og Skien den 11. juli i år. En tilfeldig medpassasjer på 42 år ble da stukket i halsen med en tapetkniv. Kniven traff bare få millimeter fra hovedpulsåren til 42-åringen.

De to kjente ikke hverandre fra før.

38-åringen erkjente ikke straffskyld da rettssaken mot ham startet i Drammen tingrett den 3. desember. Han innrømte knivstikkingen, men mente ifølge hans forsvarer aldri å drepe noen.

Den fornærmede 42-åringen fortalte i retten at han sliter med angst og redsel etter knivstikkingen.

Aktor ba om sju års fengsel for 38-åringen, men Drammen tingrett har gitt mannen en noe mildere straff. Han er dømt til fengsel i seks år. I tillegg må han betale erstatning og oppreisning til fornærmede på til sammen 173.150 kroner.

I dommen skriver Drammen tingrett at det er flere skjerpende omstendigheter som har betydning for straffeutmålingen. Det at knivtikkingen var umotivert og rammet en tilfeldig person anses som skjerpende.

Tiltalte skal ha erkjent at han kunne angrepet hvem som helst på toget. I dommen heter det at situasjonen fort kunne ha kommet ut av kontroll.

Den dømte mannen sitter nå varetektsfengslet i Ringerike fengsel.