NRK Meny
Normal

"Anbefaling" for Moe

Ole Henrik Moes verk "Lenger" ble et av ni anbefalte verk under årets Rostrum for samtidsmusikk i Dublin. Vinneren ble japanske Misato Mochizuki.

Komponist Ole Henrik Moe

Komponist Ole Henrik Moes verk 'Lenger' ble anbefalt av Rostrums deltagere

Foto: Lisbeth Risnes, MIC

Fredag kåret Internasjonalt Musikkråd verket "L'Heure Bleue" av den japanske komponisten Misato Mochizuki (39) til "Årets utvalgte" samtidsverk.

Kåringen foregikk på Internasjonalt Rostrum for Komponister i Dublin, der kringkastere fra rundt 30 land var samlet for å presentere sine lands samtidsmusikk

Med hederstittelen "Årets utvalgte" får Michozuki kringkastet verket sitt i over tredve land, noe som gir både oppmerksomhet og penger i kassen for den allerede internasjonalt anerkjente komponisten.

Anbefaling for Moe

Også den norske komponisten Ole Henrik Moe fikk god respons på sitt verk "Lenger" for solofiolin og strykekvartett. Stykket endte opp som et av ni anbefalte verk som distribueres for kringkasting i alle medlemslandene i Rostrum. De rundt 30 medlemslandene er forpliktet til å spille noen av de anbefalte verkene, men står fritt når det gjelder hvilke de velger.

Moe (41) er en allsidig musiker som både spiller fiolin, sag og komponerer innenfor ulike sjangre, fra jazz og rock til samtidsmusikk. Les også: Arne Nordheim priser Ole Henrik Moe

Les mer om kåringene: Rostrum for komponister i Dublin

Vinneren

Misato Mochizuki er fra Tokyo og har studert komposisjon i hjembyen og i Paris. Hun gir ut musikken sin på det anerkjente forlaget Breitkopf & Härtel, og har i en alder av 39 år rukket å publisere ni symfoniske arbeider og 10 ensemblestykker på det rennomerte musikkforlaget .

Hun har også har skrevet en komisk opera basert på Haruki Murakami's noveller "The Bakery attack" & "The second Bakery attack".

Musikken hennes beskrives som en original blanding av vestlig tradisjon og asiatisk pust, med forførende rytme og klangfarger med stor frihet i form og karakter.