Normal

Undring

Barnetroa mi ble avløst av ateisme i ungdomsåra.  Det enste jeg er sikker på er at når jeg dør, så er alt over. Jeg tror ikke på et evig liv, sier forfatteren Mikael Niemi.

Mikael Niemi
Foto: Kjetil Lillesæter / NRK

Forfatteren bak suksessboka "Populærmusikk fra Vitulla" snakker om tro og tvil i programmet "Det skjedde i de dager."

- Barnetroa mi ble avløst av ateisme i ungdomsåra. I dag kaller jeg meg ikke lenger ateist. Det enste jeg er sikker på er at når jeg dør, så er alt over. Jeg tror ikke på et evig liv, sier forfatteren Mikael Niemi fra Tornedalen i Sverige.

Vi har møtt den suksessrike forfatteren under Festspillene i Nord-Norge tidligere i sommer. Mikael Niemis bok "Populærmusikk fra Vitulla" er oversatt til over 30 språk og er blitt en suksessrik kinofilm.

- Min mor lærte meg opp til å tro på en god, kjærlig Gud, som brydde seg om meg. Gud var som en snill bestefar med langt skjegg i barndomsåra. Jeg gikk på søndagsskolen i mange år. Når jeg ble tenåring begynte jeg å stille spørsmål ved den kristne troa.

Jeg ble ateist, som fornektet alt guddommelig. Men det var forferdelig kjedelig å være ateist, en slags dogmatisk ideologisk tenkning. I dag er jeg en 48-år gammel mann som undrer meg over livets mange mysterier. Jeg har mange spørsmål, men få klare svare, sier Mikael Niemi.

Hør Mikael Niemi 28. juli.