Trygghet og livsmot

Helse og kreftene kommer tilbake. Reidar Skaaland er preget av trygghet og en ukuelig optimisme og bestemmer seg for å holde en takkekonsert i kirken et halvt år etter ulykken.

Synnøve Kvervavik og Reidar Skaaland
Foto: Sanden Media AS

Som et fyrlys Jesu navn
Åpen himmel fra Spangereid kirke

- Jeg tror at Gud er sånn at når Han ser at det skjer noe vondt med et menneske, så kan han klare å vri det til noe godt.

Det sier Reidar Skaaland som selv fikk oppleve det vonde gjennom en tragisk motorsykkelulykke. Han ble hardt skadet og lå i koma i 2 døgn på Ullevål universitetssykehus. Store hodeskader og lammelser. Mens han lå i koma samlet 300 mennesker seg til bønn i Søm kirke der Reidar er kantor. Så skjer det utrolige.

Helse og kreftene kommer tilbake. Reidar er preget av trygghet og en ukuelig optimisme og bestemmer seg for å holde en takkekonsert i kirken et halvt år etter ulykken. 750 mennesker fikk se ham tilbake på orgelkrakken. Nå samler han inn penger til mennesker som ikke har vært så heldig som han.

Synnøve Kvervavik og Sølvi Hopland
Foto: Sanden Media AS

På vei ut til Lindesnes fyr ligger en av landets eldste kirker, Spangereid kirke. Det er her vi får møte denne livsfriske mannen og hans sterke livshistorie. Men programleder Synnøve Kvervavik Vatne har også med seg sangeren Sølvi Hopland som også er opptatt av livsmot.

Hun henter frem bildet av løvetannen som sprenger seg opp gjennom asfalten og hvordan vi også i faser av livet kan føle at vi blir holdt nede under et tykt lag av asfalt.

Foruten Sølvi Hopland vil også mannskoret Vestergabet delta med sang.

Ikke langt unna Lindesnes fyr bor kunstneren Dag Telhaug som vi også får møte i programmet. Programlederen møter ham i hans atelier og ser på kunsten som er preget av havet og hvordan naturkreftene preger naturen rundt ham.

Vestergabet
Foto: Sanden Media AS