NRK Meny
Normal

Tango i Korskirken

Det blir tango for tro i Korskirken i Bergen. Troens vei handler om menneskenes ja og menneskenes nei i møte med Guds ja til menneskene da han sendte Jesus.

Korskirken i Bergen
Foto: Kirken i Bergen

Gudstjeneste fra Korskirken i Bergen
En kombinasjon av en gudstjeneste og en forestilling blir det når "Tango for tro" vises i "Åpen himmel".

Korskirken som er Bymisjonens kirke i Bergen er nå og da arena for gudsjenester basert på et tema som fremføres som en kombinasjon av gudstjeneste og forestilling.

Peters tre nei og tre ja
”Tango for tro” bygger på fortellingen om disippelen Peters tre nei og tre ja. Evangeliene forteller om Peter som en spontan og impulsiv disippel med stor fallhøyde.

Han erfarer nederlag når han ikke greier å følge opp det han lover. Men evangeliene forteller også om Peter som en ærlig og glad person som kan ta imot oppreisning og si ja til blanke ark. Peter fornekter Jesus tre ganger med sine nei, men han tar også i mot den nye muligheten med sine tre ja.

Emosjonell dans
”Tango for tro” ble første gang fremført i Korskirken i 2002 i regi av Kirkens Bymisjon i Bergen. ”Tangoen er en emosjonell dans som har et spåk som formidler både livsglede og tristhet. En ærlig dans. Kontrastene og motsetningene er sterke og heftige.

Hege Rognøy Fossåskaret og Ole Amund Gjersvik

Hege Rognøy Fossåskaret og Ole Amund Gjersvik i Tango for tro

Foto: NRK

Livet er et drama. En kamp for ikke å miste sin sjel. Troens vei handler om menneskenes ja og menneskenes nei i møte med Guds ja til menneskene da han sendte Jesus til jorden” sier bymisjonsleder i Bergen Leif Jarle Theis som står bak idéen til ”Tango for tro”.

Melodiene ”Nostalgic Waltz”, ”Milonga for Hege” og ”Milonga Hysen” er skrevet og arrangert av Ole Amund Gjersvik som også danser sammen med Hege Rognøy Fossåskaret.

Vidar Eldholm Olsen er musikalsk leder og har arrangert den øvrige musikken. Videre medvirker gateprest Thor Brekkeflat, diakon May Irene Wergeland, Oddbjørn Hesjevoll – tekstleser, Ingrid Trætteberg og Arild Boge – solister, Tor Jaran Apold – fiolin, Bengt Florvåg – klarinett og Ole Marius Sandberg – bass.

SENDING SØNDAG 20. juli kl. 17:30 på NRK2. Sendt første gang 15. oktober 2006.

Egenprodusert dokumentar Program riks (Bergen) 2006.