NRK Meny
Normal

Salmefavoritter

Sterke livsfortellinger har fulgt salmeønskene, og vi er sikre på at salmene hører med til det ypperste av vår kulturskatt, vel verdt å ta vare på. Sigvart Dagsland er en av artistene denne uke.

Sigvart Dagsland
Foto: NRK

Brevbunken er fortsatt stor. Det er nesten som det aldri tar slutt. Vi hadde nesten ikke trodd at responsen skulle bli så stor, men nå nærmer vi oss slutten for lytternes salmeønsker eller salmefavoritter.

Fra og med søndag 7. september starter vi opp med en ny serie i ”Salmer til alle tider” med tittelen ”Kanskje i salmeboka”.

Steinar Albrigtsen

Steinar Albrigtsen

Foto: NRK

Men lytternes salmefavoritter har vært utrolig spennende, en ny bekreftelse på at salmene betyr mye for mange mennesker. Ikke bare har salmene vakre melodier og tekster, men dette halve året har vist hat de berører noe av dypet i menneskelivet.

Sterke livsfortellinger har fulgt salmeønskene, og vi er sikre på at salmene hører med til det ypperste av vår kulturskatt, vel verdt å ta vare på.

Det skjer også ved at de kommer ut nye salmebøker. Forslaget til den nye salmeboka, som kommer ut advent 2010, skal nå ut på høring. Mye arbeid er lagt ned, og mye arbeid gjenstår.

Marianne Juvik Sæbø

Marianne Juvik Sæbø

Foto: Kristian Ervik / NRK

”Salmer til alle tider” vil la deg få høre nye salmer som er foreslått, gamle salmer som er tatt vare på, og kanskje gamle salmer som du ikke lenger vil finne når du slår opp den nye salmeboka. En spennende salmehøst ligger foran oss.

Men denne søndagen, og resten av søndagene i august, blir det altså salmefavoritter her i ”Salmer til alle tider.”

Denne uke får du høre disse salmene:

Gunstein Draugedalen

Gunstein Draugedalen

Foto: Fra platecouver

Navnet Jesus (Sigvart Dagsland), Jesus det eneste (Sunnmøre kristelege mannskor), Å være din (Steinar Albrigtsen), Doggdråpen (Gunstein Draugedalen), Du får koma til Jesus (Espen Samuelsen) og Hitinntil Herren har hjulpet så vel (Marianne Juvik Sæbø).