NRK Meny
Normal

Salig blanding

Rundt om i landet sitter folk og venter på ukas salmeutfordring. Noen slår seg sammen og bruker SMS til hverandre for å løse salmenøtta. Rune Larsen er en av artistene denne gang.

Rune Larsen
Foto: Helge Helgheim / NRK

Å åpne lytterbrev er spennende. Ulike brevformat, ulik skrift, skrift som av og til kan være vanskelig å tolke og ikke minst ulike salmeønsker. Brevene avspeiler et mangfold av livserfaringer og mennesketyper. Utrolig verdifullt!

Men da blir det også en salig blanding av salmer og åndelige sanger. Slik også denne søndagen der Berlevåg Mannsangforening og The Real Group danner ytterpunktene i det musikalske landskapet.

Salmenøtta engasjerer fortsatt. Rundt om i landet sitter folk og venter på ukas salmeutfordring. Noen slår seg sammen og bruker SMS til hverandre for å løse salmenøtta.

Andre gjør det selvstendig og alene, men felles for alle er at denne enkle konkurransen holder liv i en gammel og verdifull salmeskatt. Ca. 400 mail, postkort og brev hver eneste uke vitner om stor interesse og høyt aktivitetsnivå.

Lytterbrevene denne søndagen gir følgende salmemeny:

Carola Häggkvist
Foto: Thorberg, Erik / Scanpix

Jag kan icke räkna dem alla (Carola), Kom til den hvitmalte kirke (Berlevåg Mannsangforening), Svensk sommarpsalm (The Real Group), Det strøymer ei livselv (Randulf Saunes), Jeg vil synge en sang om (Jesus Oddvar Hansen/T. Andersen), O salighet, o gåtfulhet (Minns du sången) og Kven kan seia ut den glede (Rune Larsen).

Forrige salmenøtt
Riktig svar sist søndag skulle være ”Den signede dag”, og vinnere av salmekruset ble Brynhild Andersen fra Bodø, Lilly Tønnesen fra Asker og Karen Sagen fra Nyborg.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen ”mot fattigdom og død” hentet?

Send svaret ditt ved å klikke her .

Du kan også skrive til:

Salmer til alle tider,
NRK,
7005 Trondheim.

Frist onsdag 21. mai.