Normal

Gud og freden

Når tøffe forhandlinger stod på som verst, var det godt for meg å kunne snakke med Herren. Alle har behov for Gud, sier Petter Skauen.

Petter Skauen.
Foto: Hege Opseth

- Det er mye trøst i å tro på Gud, sier Petter Skauen i Kirkens Nødhjelp. Han er en av arkitektene bak fredsavtalen i Guatemala, en avtale som har vart i ti år.

- Min jobb var å bringe fiender sammen. Når tøffe forhandlinger stod på som verst, var det godt for meg å kunne snakke med Herren. Også maktmennesker på begge sider i den blodige konflikten hadde behov for Gud, sier Skauen i dag.

Den erfarne bistandsarbeideren fra Fredrikstad var utleid til Utenrikdsdepartementet for å tilrettelegge fredsforhandlingene mellom hæren og geriljaen i Guatemala. I desember 2006 var det ti år siden en fredsavtale ble inngått.

Hærsjefer, soldater og geriljaledere i Guatemala har fått et generelt amnesti etter den blodige borgerkrigen som krevde 200000 menneskeliv.

- Fortsatt er det stor fattigdom og høy kriminalitet i Guatemala. Men borgerkrigen er over, sier Skauen. I dag driver han med freds- og forsoningsarbeid på Haiti/Den Dominikanske republikk på oppdrag for Utenriksdepartementet.

Dette er en reprise fra 13. januar i år.

Hør Petter Skauen 13/1 og 24/11.