NRK Meny
Normal

2 ganger Korskirken i Bergen

I dette programmet av Åpen himmel er temaet ”fremmed”, og prest og Bymisjonsleder i Bergen Leif Jarle Theis tar utgangspunkt i Bibelens fortelling om Rut.

Korskirken i Bergen
Foto: Renathe-Johanne Wågenes

Åpen himmel: Gudstjeneste fra Åsane kirke i Bergen - søndag 27. juli

Smak av himmel - dette er kapellan Lars Erling Bjåstad Hovlids tema for Åpen himmel i dag. Bibelteksten er hentet fra evangeliet etter Matteus 13. 31-32. Med kantor Jan Røshol og Korskolen i Åsane kirke.

Sendt 29. oktober 2007.

----------------------------------------------------------------------------------

Gudstjeneste fra Korskirken i Bergen – Kirkens Bymisjon - søndag 20. juli.

”Fremmed”

Bymisjonen i Bergen åpner dørene til Korskirken, til et måltid uten butler, men med sang, bønn og muligheter til å se fremover. For bymisjonens gjester, er drømmene for det nye året knyttet til inkludering og trygghet.

Bymisjonsleder i Bergen, Leif Jarle Theis.
Foto: NRK

I dette programmet av Åpen himmel er temaet ”fremmed”, og prest og Bymisjonsleder i Bergen Leif Jarle Theis tar utgangspunkt i Bibelens fortelling om Rut. Enken Rut kommer som fremmed til Israel. Hun er fra Moab, dagens Jordan, og slår seg ned i Betlehem.

Bonden Boas ber skurdfolket være inkluderende og gavmild med den fattige enken. Av kornaksene hun samler etter skurdfolket får hun daglig brød til seg og sine.

Bonden Boas gifter seg med Rut og Rut blir oldemor til David. Dette gir et perspektiv til ettertanke og kan styrke håpet om endring for dem som faller utenfor.

Bymisjonen møter daglig mennesker som erfarer utestengelse fra det gode selskap. Nattverden er i kristen tankegang det viktigste møtested for likeverd og inkludering fordi Jesus ofrer alt for å nedkjempe menneskers trang til å skape forskjeller. Det er en god påminnelse på terskelen til et nytt år.

NRK2 Søndag 6. januar kl. 17:30.

Egenprodusert dokumentar - Program riks - Bergen (2006).