22.juli-rettssaken: Kart

Hopp til innhold

I 82 dager bodde Anders Behring Breivik på Vålstua gård på Åsta, der han forberedte terroraksjonen som skulle koste 77 mennesker livet. På gården fikk han levert flere tonn kunstgjødsel som han sammen med ulike andre stoffer bearbeidet til en 950 kilos bombe. Klikk på markørene på kartet for å utforske gården.

Velg kartlag:
Laster kart...

Om ettermiddagen den 22. juli kjører Anders Behring Breivik en varebil med en 950 kilos gjødselbombe inn i Regjeringskvartalet i Oslo og parkerer foran Høyblokka, som huser Statsministerens kontor og Justisdepartementet. Etter å ha tent lunta, forlater han området til fots. Klokken 15.25 rystes Oslo av en eksplosjon. Åtte mennesker mister livet, ni blir alvorlig skadet og minst 200 får andre skader av ulik alvorlighetsgrad. Flere av regjeringsbygningene får store skader. Det er fortsatt ikke avgjort om byggene skal rives. Klikk på markørene på kartet for å gjenoppleve de kaotiske minuttene i lyd og bilder.

Velg kartlag:
Laster kart...

Her kan du se NRKs rekonstruksjon av Anders Behring Breiviks bevegelser med bombebilen og fluktbilen fra han begynte å flytte bomben fra Vålstua gård til han reiser til Utøya for å gjennomføre skytemassakren.

Mens hele Norge fortsatt er i sjokk over eksplosjonen i Oslo sentrum, kjører Anders Behring Breivik fluktbilen sin mot Utøya i Hole kommune. Her holder AUF sin årlige sommerleir. 90 minutter senere har Breivik drept 69 mennesker, de fleste av dem ungdommer. Klikk på markørene på kartet for å se video, bilder og panoramabilder fra Utøya. Ved å velge i fanen i til høyre kan du også følge drapsmannens bevegelser og politiets rute før pågripelsen.

Velg kartlag:
Flere kartlag:
Laster kart...