NRK vil se ditt 17. mai-tog

NRK vil samle videoer av alle landets 17. mai-tog på et digitalt kart. Det eneste du trenger å gjøre er å filme ditt tog og sende det til oss.

#nrk17mai

Dette skriver du

DETTE SKRIVER DU: Hurraaaa! Vi går i tog på Eidsvoll! Hilsen Nadia og Line #nrk17mai

Personvern Instagram

IKKE PRIVAT: Sørge for at innleggene dine ikke er private. Kun da kan alle se dem.

Det er et fantastisk skue når det store barnetoget slanger seg opp langs Karl Johan mot slottet til stor jubel for tilskuere på 17. mai.

Men også i resten av landet er det hundrevis av fantastiske barne- og folketog der det viftes med flagg, trampes i takt til det lokale korpset (hvis man har et) og hvor Norges nasjonaldag feires med rungende hurra!

Disse togene vil NRK at alle skal få se.

Det du trenger å gjøre er å filme ditt lokale folketog eller barnetog med Instagram og sender det til oss. Da havner det på norgeskartet nøyaktig på det stedet du filmet. Bare sjekk!

Noen av de innsendte bidragene vil også bli plukket ut og brukes som innslag til TV-skjermen under vår jubileumssending på 17. mai.

Slik gjør du det

Løsningen krever at man har en smarttelefon og bruker en bestemt app. Følger du oppskriften og sender inn en video av det toget du deltar i eller ser passere på 17. mai, vil alle kunne se videoen din på vårt digitale norgeskart på NRK.no.

Det er et par ting du må huske på. For at vi skal kunne se din video må du benytte Instagram og emneknagg/hashtag #nrk17mai.

Dersom du ikke vet hva Instagram eller emneknagg er, kan du lese videre for forklaring.

Stedstjenester

Hvis du ikke har appen Instagram må du laste den ned til din smarttelefon. Når du har den på telefonen din kan du bruke de til å lage en video med og dele den med oss. Det skal fungere om du slår på «Legg til på bildekart» i det du poster videoen (se bilde til høyre).

Du må også huke av for at innleggene du sender inn ikke er private. Kun slik når videoen din frem til oss.

Legg til en beskrivelse av din video, for eksempel hvor dere er og hva dere gjorde, og husk å inkludere emneknaggen #nrk17mai i teksten.

Beskrivelsen kan for eksempel være: «#nrk17mai Hurra! fra Sara og Andra! Vi vifter med flaggene våre i folketoget i Alta! ». Husk at videoen du sender inn ikke skal være lenger enn 15 sekunder.

Sliter du ennå med film og Instagram så finnes det egne hjelpesider her.

Send oss gjerne 17. mai-stemning fra utlandet

I Norge sender NRK 17. mai-stemning fra 25 steder. Vi er like mange steder i utlandet. Er du en av den som feirer utenfor Norges grenser kan også du dele din video av 17. mai-toget der.

Hvis du ikke finner videoen din på kartet vårt kan det hende du har glemt å slå på «Legg til på bildekart». Du kan også ha glemt å huke av for at bildene dine ikke skal være private.

Det er kun togvideoer som slipper igjen nåløyet dette året.

Ufrivillig tagget?

Er du ufrivillig tagget i et bilde på kartet vårt kan du sende en mail til moderator og rapportere det. Du går frem på følgende vis: Trykk deg inn på et bilde. Trykk så på «rapporter bilde» under høyre hjørne. En ferdig adressert mail dukker opp, og du kan rapportere om nøyaktig hvilket bilde du vil ha fjernet.

Vi gleder oss til å se togvideoer fra hele landet!