Normal

På jobb med farmor og farfar

Prinsesse Ingrid Alexandra fulgte rett bak da kong Harald kom ut på Slottsbalkongen for å hilse barnetoget i Oslo.

Video Kongefamilien kommer ut på Slottsbalkongen

Kongefamilien kommer ut på Slottsbalkongen.

Prinsessen holdt først i farmors, dronning Sonjas, hånd, mens hun vinket ivrig med den andre. Bak kom også kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit.

Det er kun de fem medlemmene at det norske kongehuset som hilser barnetoget fra Slottsbalkongen, som egentlig ikke er en balkong, men derimot en altan.

Tidligere på nasjonaldagen hilste prinsessen også på barnetoget i Asker sammen med hele kronprinsfamilien.

Tradisjonelt på Slottsplassen

Barnetoget i Oslo ble som vanlig ledet an av Stabsmusikken. Bak fulgte 17. mai-komiteen i Oslo, som i år ledes av Kjell Veivåg. På vegne av komiteen uttopte han et «Leve» for kongen og den kongelige familie.

Deretter ledet Oslo Håndverker Sangforening an i «Norges Kongesang» og deretter de to første versene av Norges nasjonalsang «Ja, vi elsker». Da Stabsmusikken marsjerte ut av Slottsplassen til «Gammel Jegermarsj», kom de første skolene opp til Slottet.

I år går jubileumsskolene Lakkegata skole, Bryn skole og Grorud, som alle feirer 110 år, først i toget.

Kongefamilien på Slottsbalkongen

Prinsesse Ingrid Alexandra får en klem av kronprinsesse Mette-Marit.

Foto: Johannessen, Sara / Scanpix

Prins Sverre Magnus på balkongen

Hele 109 skoler deltar i toget i Oslo, og da toget gikk mot slutten kom også prins Sverre Magnus også ut på Slottsbalkongen. Der fikk han med seg noen av de videregående skolene i Oslo, som var fulle av russ.

Russen var tydelig tilstede og blåste ivrig i fløytene sine. Det ble litt for mye lyd for prinsesse Alexandra, som holdt seg for ørene.

Også prinsesse Märtha Louise og hennes mann Ari Behn var på Slottet, og kunne tidvis sees i vinduene sammen med sine tre døtre.

Lang dag

Senere på dagen skal kongeparet på bydelsbesøk til Nordre Aker.

Klokken 16 skal de til Nydalen hvor Grefsen skoles strykeorkester skal spille for dem, mens elever fra Engebråten skole skal opptre med sang. Videre skal også Tåsen, Kringsjå og Korsvoll skolekorps vil spille for kongeparet.

Litt senere går turen til Damplass på Ullevål, hvor Ullevål skoles musikkorps spiller. Her skal kongeparet også delta ved det tradisjonelle
arrangementet, før de skal besøke brukere ved Ullevål Hageby
seniorsenter.

Barnetoget i Oslo 2010

Ikke så mye sol, men det regnet i alle fall ikke i Oslo da barnetoget satte i gang kl. 10.00.

Foto: Johannessen, Sara / Scanpix