Mann amok med kniv i Larvik - En mann med kniv ble pågrepet av bevæpnet politi i et boligområde i Larvik søndag formiddag. - Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto

En mann med kniv ble pågrepet av bevæpnet politi i et boligområde i Larvik søndag formiddag.

Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto

Mann amok med kniv i nabolag

En mann i 20-årene er pågrepet etter at han gikk fra hus til hus i et nabolag i Larvik med en stor kniv søndag formiddag.

Politiet fikk flere meldinger fra folk i Veldreområdet i Larvik fra 08.30-tiden søndag.

– Innringere sa han bar på en stor kniv og oppførte seg truende. De var tydelig redde, sier operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt Anne Meyer til NRK.no.

Den unge mannen, som har adresse i Larvik, gikk blant annet til angrep på utemøbler. Han knuste også ruta på en terrassedør, men ingen personer ble skadd.

Måtte bruke pepperspray

Væpnet politi rykket raskt ut til området mannen befant seg i.

– Der pågrep vi en person i 20-årene. Han er ikke spesielt kjent av oss fra før, men har noen mindre saker på seg. Ingenting av det tilsa at han skulle gjøre noe lignende som det han gjorde i dag, sier operasjonsleder Meyer.

Hun forteller at pågripelsen ikke foregikk helt uten dramatikk.

– Politiet måtte bruke pepperspray, sier Meyer.

Tar flere prøver

Etter hvert fikk politibetjentene kontroll på mannen. Han blir nå fremstilt for legevakt, før han senere blir satt i arresten.

– Vi må ta noen nødvendige prøver av han, sier Anne Meyer.

Operasjonslederen forteller at mannen blir sittende i arresten til han blir avhørt. Deretter blir det bestemt om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

Siste nytt

  • Herpesvirus funnet i østers

    Viruset er sannsynligvis årsaken til at store mengder med stillehavsøsters har dødd på strekningen fra Strømstad til Tønsberg de siste månedene. Dette viruset er ikke funnet i Norge tidligere, melder Havforskningsinstituttet. Viruset er ikke smittsomt for mennesker.

  • Fire vil bli ny politimester

    Søkerlisten ble offentliggjort i dag og viser at fire personer har søkt på stillingen som politimester i Vestfold. Blant dem er tre menn og en kvinne. Kvinnen som har søkt er den tidligere politimesteren i Søndre Buskerud, Christine Fossen.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Mange lærlinge ri Vestfold øver til yrkes-NM. Vi blir med på trening. Tønsberg arrangerer vannøvelse. Stressmestring og mindfulness inntar bibliotek. Leder for PST i Vestfold oppfordrer folk til å tips dem hvis noen begynner å få en atferd som kan tyde på radikalisering.
Kontakt oss på tlf 02345
Mange gleder seg til at Kongen kommer til Svelvik og Hof i dag. Vi har spurt folk hva de vet om Kongen. Talsmann for ei gruppe som jobber for at et område i Tønsberg i Stokke i fremtiden tilhører samme kommune, kommer i studio. En forsvunnet katt ble avlivet av en veterinær.