Mann amok med kniv i Larvik - En mann med kniv ble pågrepet av bevæpnet politi i et boligområde i Larvik søndag formiddag. - Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto

En mann med kniv ble pågrepet av bevæpnet politi i et boligområde i Larvik søndag formiddag.

Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto

Mann amok med kniv i nabolag

En mann i 20-årene er pågrepet etter at han gikk fra hus til hus i et nabolag i Larvik med en stor kniv søndag formiddag.

Politiet fikk flere meldinger fra folk i Veldreområdet i Larvik fra 08.30-tiden søndag.

– Innringere sa han bar på en stor kniv og oppførte seg truende. De var tydelig redde, sier operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt Anne Meyer til NRK.no.

Den unge mannen, som har adresse i Larvik, gikk blant annet til angrep på utemøbler. Han knuste også ruta på en terrassedør, men ingen personer ble skadd.

Måtte bruke pepperspray

Væpnet politi rykket raskt ut til området mannen befant seg i.

– Der pågrep vi en person i 20-årene. Han er ikke spesielt kjent av oss fra før, men har noen mindre saker på seg. Ingenting av det tilsa at han skulle gjøre noe lignende som det han gjorde i dag, sier operasjonsleder Meyer.

Hun forteller at pågripelsen ikke foregikk helt uten dramatikk.

– Politiet måtte bruke pepperspray, sier Meyer.

Tar flere prøver

Etter hvert fikk politibetjentene kontroll på mannen. Han blir nå fremstilt for legevakt, før han senere blir satt i arresten.

– Vi må ta noen nødvendige prøver av han, sier Anne Meyer.

Operasjonslederen forteller at mannen blir sittende i arresten til han blir avhørt. Deretter blir det bestemt om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

Siste nytt

  • Næringsdepartementet til Vestfold

    Næringsdepartementet ønsker å lære meg om næringslivet i Vestfold. I morgen reiser ansatte til Tønsberg for å møte de fem største reiselivsaktørene her i fylket. Næringsminister Monica Mæland sier de ønsker å vite mer om hvordan de jobber.

  • Akevittproduksjon i Åsgårdstrand

    Fylkesmannen sier ja til innsamling av porsblader til akevittproduksjon i Åsgårdstrand. Bladene skal samles inn fra Adalstjern naturreservat, hvor det i utgangspunktet er forbud mot å fjerne planter eller plantedeler.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

Starter dagen med sjakk, høy musikk og kunst. Østre Bolæren har en viktig plass i nasjonalparken, mener nasjonalparkforvalter. Stor dysleksikonferanse i Sandefjord. Vi oppsummerer tv-aksjonen i Vestfold.
Riktig god ettermiddag. Til Vestfoldsendinga i dag kommer Egil Olsen. Han spiller konsert på Nøtterøy i kveld. Vi skal også få høre mer om Kirkemusikkfestivalen i Sandefjord. Tips oss gjerne om trafikken. Ring oss på tlf. 02345.
Ville du sagt firrogfemti eller førtifem? Sande kommune har i løpet av høsten fått inn over 50 000 kroner i frivillig friluftsavgift. I helga starter Larvik håndballklubb jakten på pokalen i mesterligaen. Det arrangeres hittegodsauksjon i Larvik i helga.