Mann amok med kniv i Larvik - En mann med kniv ble pågrepet av bevæpnet politi i et boligområde i Larvik søndag formiddag. - Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto

En mann med kniv ble pågrepet av bevæpnet politi i et boligområde i Larvik søndag formiddag.

Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto

Mann amok med kniv i nabolag

En mann i 20-årene er pågrepet etter at han gikk fra hus til hus i et nabolag i Larvik med en stor kniv søndag formiddag.

Politiet fikk flere meldinger fra folk i Veldreområdet i Larvik fra 08.30-tiden søndag.

– Innringere sa han bar på en stor kniv og oppførte seg truende. De var tydelig redde, sier operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt Anne Meyer til NRK.no.

Den unge mannen, som har adresse i Larvik, gikk blant annet til angrep på utemøbler. Han knuste også ruta på en terrassedør, men ingen personer ble skadd.

Måtte bruke pepperspray

Væpnet politi rykket raskt ut til området mannen befant seg i.

– Der pågrep vi en person i 20-årene. Han er ikke spesielt kjent av oss fra før, men har noen mindre saker på seg. Ingenting av det tilsa at han skulle gjøre noe lignende som det han gjorde i dag, sier operasjonsleder Meyer.

Hun forteller at pågripelsen ikke foregikk helt uten dramatikk.

– Politiet måtte bruke pepperspray, sier Meyer.

Tar flere prøver

Etter hvert fikk politibetjentene kontroll på mannen. Han blir nå fremstilt for legevakt, før han senere blir satt i arresten.

– Vi må ta noen nødvendige prøver av han, sier Anne Meyer.

Operasjonslederen forteller at mannen blir sittende i arresten til han blir avhørt. Deretter blir det bestemt om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

Siste nytt

  • Døde av naturlige årsaker

    Den 73 år gamle kvinnen som ble funnet død på Barkåker i går døde en naturlig død. Det viser en foreløpig obduksjonsrapport. – Det er ingen grunn til å tro at det ligger noe kriminelt bak selve dødsfallet, sier politiadvokat Knut Chistian Braae-Johannessen ved Vestfold politidistrikt.

  • Vil gi mer til frivillige

    Kristelig Folkeparti vil øke støtten til frivillige lag og foreninger. Regjeringen har i sitt forslag til statsbudsjett kuttet 40 millioner kroner til frivillig sektor, men denne posten foreslår Krf å øke i sitt alternative statsbudsjett. Det sier stortingsrepresentant Anders Tyvand fra Vestfold.

Se alle sendingene fra NRK Østafjells

NRK Østafjells logo

NETT-TV: NRK Østafjells

Hør alle sendingene fra NRK Vestfoldsendinga

Gammel radio - Foto: Vivian Stensrud / NRK
Foto: Vivian Stensrud / NRK

RADIO: Alle sendingene fra NRK Vestfold

TV og radio

I dag blir det mange unger å se i gatene, kledd ut som både hekser og spøkelser, på jakt etter godteri. Norges Birøkterlag mister 1/3 av støtten fra staten, hvis forslag til statsbudsjett blir vedtatt. Kollega Fredrik forteller historien om hans bestefar fyllepenn, Linn blir med bilberger Arnt-Johnny på jobb.
Kontakt oss på tlf 02345