Mann amok med kniv i Larvik - En mann med kniv ble pågrepet av bevæpnet politi i et boligområde i Larvik søndag formiddag. - Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto

En mann med kniv ble pågrepet av bevæpnet politi i et boligområde i Larvik søndag formiddag.

Foto: Lasse Ljung / Nyhetsfoto

Mann amok med kniv i nabolag

En mann i 20-årene er pågrepet etter at han gikk fra hus til hus i et nabolag i Larvik med en stor kniv søndag formiddag.

Politiet fikk flere meldinger fra folk i Veldreområdet i Larvik fra 08.30-tiden søndag.

– Innringere sa han bar på en stor kniv og oppførte seg truende. De var tydelig redde, sier operasjonsleder ved Vestfold politidistrikt Anne Meyer til NRK.no.

Den unge mannen, som har adresse i Larvik, gikk blant annet til angrep på utemøbler. Han knuste også ruta på en terrassedør, men ingen personer ble skadd.

Måtte bruke pepperspray

Væpnet politi rykket raskt ut til området mannen befant seg i.

– Der pågrep vi en person i 20-årene. Han er ikke spesielt kjent av oss fra før, men har noen mindre saker på seg. Ingenting av det tilsa at han skulle gjøre noe lignende som det han gjorde i dag, sier operasjonsleder Meyer.

Hun forteller at pågripelsen ikke foregikk helt uten dramatikk.

– Politiet måtte bruke pepperspray, sier Meyer.

Tar flere prøver

Etter hvert fikk politibetjentene kontroll på mannen. Han blir nå fremstilt for legevakt, før han senere blir satt i arresten.

– Vi må ta noen nødvendige prøver av han, sier Anne Meyer.

Operasjonslederen forteller at mannen blir sittende i arresten til han blir avhørt. Deretter blir det bestemt om han skal fremstilles for varetektsfengsling.

Siste nytt

  • Lars Bohinen - Foto: Leif Tore Markmann /
    Foto: Leif Tore Markmann

    Høyeste trenerutdanning

    Sandefjord-trener Lars Bohinen er én av 13 nordmenn som i år tilbys det europeiske fotballforbundet UEFAs høyeste trenerutdanning. Det ble klart da Norges Fotballforbund i dag offentliggjorde hvilke trenere som får delta på det 18 måneder lange UEFA Pro-lisenskurset. Første samling for trenerne er på Ullevaal stadion 11.–14. oktober.

  • Dømt for det samme ni ganger

    En mann i 50-årene fra Nøtterøy er for niende gang dømt for å kjøre i ruset tilstand på moped. Han er også dømt for lagring, omsetning og bruk av amfetamin og metamfetamin. Dommen er på to år og seks måneders fengsel, hvorav åtte måneder gjøres betinget med en prøvetid på to år.