Semb Berge ble kampens store spiller

Skien (NTB): Midtstopper Fredrik Semb Berge scoret to mål da Odd banket Start 3-0 i Skien. Fredrik Nordkvelle sto for vertenes siste mål.

Fredrik Semb Berge

Fredrik Semb Berge ble kampens store spiller i oppgjøret Odd-Start.

Odd var store favoritter hjemme mot Start. Klubben fra Skien har enda ikke sluppet inn et eneste mål i eliteserien denne sesongen. Før kampen sto Telemark-klubben med to seire og to uavgjort, mens Start hadde spilt tre uavgjorte.

Brente straffespark

Hjemme i Skien startet Odd desidert best, men det tok en halvtime før den første scoringen kom. Før det hadde Oliver Occean bommet på straffespark, men bare minutter etterpå tok vertene ledelsen.

Ole Jørgen Halvorsen fant Espen Ruud på overlapp på høyresiden. Backen slo nydelig inn til Fredrik Nordkvelle som headet inn 1-0.

Seks minutter før pause var Ruud igjen sentral. Veteranen slo et hardt frispark inn i sekstenmeteren. Steffen Hagen fikk kranglet ballen videre til Semb Berge på bakerste stolpe, og midtstopperen satte inn 2-0.

Start-trener Steinar Pedersen tok grep i pausen og erstattet spissen Lasse Sigurdsen med Lars Jørgen Salvesen, uten at det ga noen umiddelbar uttelling.

Alene med keeper

Odd var fortsatt det beste laget, men det var lengre mellom mulighetene, selv om blant andre Bentley var svært nære alene med keeper.

Med 20 minutter igjen å spille, fungerte det derimot bedre for Odd igjen. Ruud slo inn nok et frispark. Denne gangen fant han hodet til Semb Berge som scoret sitt annet mål.

Start hadde lite å by på i sluttminuttene, mens Odd satte ned tempoet, og det endte 3-0. Odd gikk opp på annenplass med elleve poeng, ett poeng bak Rosenborg. Start ligger på 14.-plass med tre poeng. (©NTB)