Hopp til innhold

Styrker sikkerheten etter laser-sabotasje

BEOGRAD (NRK.no): Serberne tror på rekordmange tilskuere i VM-kvartfinalen mot Norge. Nå styrkes sikkerheten for å unngå sabotasje fra tribunene.

Serbia vant over Sør-Korea

HEKSEGRYTE: Det serbiske folket er gale etter håndball. Jubelen stod i taket da de serbiske jentene slo Sør-Korea i sist sekund i åttedelsfinalen.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / Afp

  • Følg VM-kvartfinalen mot Serbia fra kl 20.15 kast for kast her!

– De forventer 15.000 tilskuere. Det vil i så fall bli verdensrekord i kvinnehåndball, sier Björn Pazen i Det internasjonale håndballforbundets (IHF) presseteam.

Thorir Hergeirsson

OPP TIL DOMMERNE: Landslagssjef Thorir Hergeirsson håper dommerne bryter inn om de norske spillerne blir blendet av lasere.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Like før kampstart strømmet det tilskuere inn dørene. Det sitter mest folk på de øverste seksjonene, hvor arrangøren på forhånd senket billettprisene.

Arrangøren opplyser at det er kommet 16.028 publikummere til stadion, noe som er ny verdensrekord.

Ifølge Pazen var nemlig den tidligere verdensrekorden på 14.300 tilskuere, satt i semifinalen mellom Serbia og Montenegro i EM i 2012.

NRK.no møtte ham tidligere onsdag på toppmoderne Kombank Arena, som har en kapasitet på cirka 20.000 tilskuere under håndballkamper.

Tribunene vil altså være spekket med serbiske supportere, som gir «alt» for at deres serbiske håndballheltinner skal gå hele veien i mesterskapet på hjemmebane.

Les også: Derfor bruker Norge «tegnspråk»

Bruker lasere for å blende

Men noen av de sportsgale serberne går for langt.

Mandag ble nemlig sørkoreanerne sabotert med laserpenner da vertsnasjonen halte i land seieren i åttedelsfinalen. Det serbiske sikkerhetsteamet bekrefter at de kommer til å ha strengere kontroller mot Norge.

– Det vil bli strengere kontroller for å finne laserpenner, lightere, flasker og annet som kan være en trussel. Vi øker ikke antall vakter, men kontrollene blir strengere, sier Pazen.

Han uttaler seg om sikkerheten på vegne av Mazlan Dzemailovksi, som er sjef for den lokale organisasjonskomiteen (LOC) i Det serbiske håndballforbundet.

Han opplyser via Pazen at alle sikkerhetsvakter under kveldens kamp er briefet om laserproblemet.

Thorir: – Forventer at dommere tar tak

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson lar seg ikke stresse av eventuelle sabotasjeforsøk.

Han er fullstendig klar over at lasere kan bli rettet mot de norske skytternes øyne onsdag kveld, men han vil ikke stoppe spillet om så skulle skje.

– Vi forventer at dommere og delegater tar tak i det umiddelbart dersom det skulle skje, sier Hergeirsson til NRK.

Felix Brych

BLIR BLENDET: Bruk av laser er et stort problem også i fotballen. Her er det dommer Felix Brych som får en laserstråle i ansiktet i kamp mellom Serbia og Kroatia tidligere i høst.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

– Men man har aldri noen garantier for noe som helst, poengterer landslagssjefen.

– Hva vil dere gjøre dersom de norske spillerne blir blendet av lasere?

– Late som ingenting og bare fortsette å spille kampen. Vi må fokusere på det vi skal gjøre, sier Hergeirsson til NRK.no.

Norge er knepen favoritt

Sist lagene møttes, i mai tidligere i år, vant Norge med ett mål (25-24).

– Hvis du skal trekke frem én nøkkel til seier mot Serbia?

– Sette forsvarsspillet og målvakten må ha en god dag, sier Hergeirsson.

Også i fjor var det forventet høye tilskuertall i gruppespillkampen mellom Serbia og Norge under EM.

Arrangøren trodde på over 11.000 tilskuere, men bare litt over 4000 dukket opp.

– Det var for tidlig i mesterskapet. Nå handler det om en kvartfinale, sier Pazen.

PS! De norske supporterne vil også gjøre sitt for å skape stemning i håndballhallen i Beograd. Håndballens Venner har fått klarsignal til å få bruke norske kubjeller under kampen.

Sportsnyheter

Havertz

Hardt ut etter Arsenal-seier: – Her feiler VAR igjen

Arsenal tok sin fjerde strake seier lørdag, men dommeren og VAR ble nok en gang den store snakkisen.

Siste nytt

  • Verstappen med sin syvende strake kvalifiserings-seier

    Max Verstappen i Red Bull-bilen overbeviste nok en gang under kvalifiseringen i Miami Grand Prix. Dermed ble det syvende strake start fra første startposisjon for Verstappen.

    – La oss fortsette denne gode trenden, sa Verstappen over lagradioen på Viaplay-sendingen.

    Ingen av førerne klarte å forbedre rundetiden sin på siste runde i Q3.

    Charles Leclerc var den som var nærmest nederlenderen. Etter første sektor var han bare åtte tusendeler bak, men etter en voldsom skrens i sving 15 måtte han nøye seg med andreplass i kvalifiseringen. Lagkamerat i Ferrari, Carlos Sainz, ble nummer tre.

    For Daniel Ricciardo ble det en skuffende kvalifisering. Han endte på 4. plass på sprintløpet tidligere lørdag, men røk ut etter Q1 sammen med Valtteri Bottas, Logan Sargeant, Kevin Magnussen og Guanyu Zhou. I Q2 røk disse ut: Lance Stroll, Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon og Fernando Alonso.

    CUKXnB20R1A
    Foto: AFP
  • Graham Hansen med mål og assist – Barcelona ett poeng fra seriegullet

    Caroline Graham Hansen bidro med mål og assist da Barcelonas kvinnelag slo Granada 4-1. Nå er laget ett poeng fra et nytt seriegull.

    Real Madrid er 15 poeng bak med fem kamper igjen å spille. Ett Barcelona-poeng på lagets fire gjenstående kamper, eller et poengtap for Real Madrid, vil bety at Barcelona er mester for niende gang.

    Den norske landslagsstjernen scoret sitt 26. mål for Barcelona i ulike turneringer denne sesongen.

    Rop1_HGpc_o
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Thomsen klarte EM-kravet

    Marcus Thomsen er i form og vant kulekonkurransen i Stora Turebergskastet i Sverige lørdag formiddag med 21.05.

    Thomsen leverte jevnt over en sterk serie der han åpnet med sesongbeste 20.94, før det lengste støtet kom i andre omgang, ifølge friidrett.no.

    – Jeg er ekstremt glad for 21.05. Fire år med trening og tålmodighet for endelig å få en ny personlig rekord utendørs. Jeg er glad, men langt fra fornøyd, sier Marcus Thomsen til NRK.

    Han forbedret sin personlige rekord utendørs fra 2020 med to centimeter og var bare fire centimeter bak innendørspersen. Utøveren fra Norna-Salhus klarte EM-kravet og fikk opp det lengste kulestøtet av en nordmann utendørs på 38 år, Lars Arvid Nilsen satte den norske rekorden på 21.22 det året.

    Thomsen er foreløpig kvalifisert til OL i Paris på ranking. Der er kravet er 21.50.

    – Det er digg å få tatt EM-kravet og slippe å bekymre seg over om man ryker ut av topp 30. Nå skal jobben fortsettes for å sikre en plass i OL, sier Thomsen.

    Marcus Thomsen klarte lørdag 4. mai EM-kravet i kulestøt. Her støter han 21.05.
    Video: Arwid Koskinen, Swethrows

Sendeplan

Kl. Program Kanal