Hopp til innhold

Her er taklingen som ga 25 kampers utestengelse

Phoenix-spilleren Raffi Torres blir utestengt i hele 25 NHL-kamper etter den stygge taklingen av Chicagos Marian Hossa tirsdag.

Raffi Torres takler Marian Hossa

Her er den omstridte taklingen som gir Raffi Torres (nummer 37) 25 kampers utestengelse

Foto: Nam Y. Huh / Ap

Torres hoppet inn i taklingen med skulderen først og traff Hossa med full kraft. Hossa ble liggende på isen i flere minutter før han ble båret av isen med hjernerystelse.

NHLs disiplinærnemnd begrunner den strenge straffen dels med
skadeomfanget, dels med at Torres en rekke ganger tidligere er blitt straffet for lignende taklinger.

Inn i neste sesong

Straffen vil nesten helt sikkert fortsette inn i neste sesong. Dermed vil Torres heller ikke kunne spille Phoenix' oppkjøringskamper foran sesongstarten til høsten.

Hvor langt inn i neste sesong straffen vil fortsette, er uvisst. Hvis Phoenix skulle gå hele veien til finalen og spille sju kamper i alle rundene, gir det nøyaktig 25 kamper. Men det er svært lite sannsynlig.

Torres har allerede sonet de to første kampene av straffen, etter å ha stått over både kamp fire torsdag og kamp fem i natt.

Forlengning for femte gang på rad

For Chicago Blackhawks er tapet av Hossa et merkbart slag. Den 33 år gamle slovaken var klubbens fremst poengplukker i grunnspillet.

Men det hindret ikke Chicago i å vinne 2–1 i nattens bortemøte. Den gikk til forlengelse på samme måte som alle de fire foregående har gjort i denne rekordjevne åttedelsfinalen.

Nå kan Chicago avgjøre det hele hjemme mandag kveld. Gjør de det, må Torres stå over de 22 første kampene i neste sesong.

Torres sier han vil ta noen dager for å avgjøre om han skal anke straffeutmålingen.

Hjemmefansen støttet Torres

Demonstranter for Torres

Phoenix-fansen synes straffen er altfor streng, og viste det tydelig i nattens kamp

Foto: Ross D. Franklin / Ap

I nattens kamp i Phoenix stilte ellers hjemmefansen mannsterke opp med plakater til forsvar for Torres. De mener straffen er langt over det spilleren skal ha.

Torres selv har sendt ut en pressemelding der han uttrykker håp om at Hossa snart er på isen igjen.

– Jeg er lei for skaden jeg påførte ham. Jeg håper at han kommer tilbake på isen igjen snart, sier Torres.

Tredje utestengelsen siste året

Phoenix-manager Don Maloney synes Torres skal straffes for taklingen, men at straffen er svært streng. Likevel aksepterer klubben straffen – Raffi spiller en hard og fysisk hockey, men dette var over streken for det som kan aksepteres, sier Maloney.

Raffi Torres er straffet tre ganger tidligere bare det siste året. Forrige sesong spilte han i Vancouver. Da ble han utestengt i fire kamper for et slag mot en Edmonton-spiller. I desember ble han suspendert i to kamper for et alg mot en Minnesota-spiller, bare to dager etter å ha blitt bøtelagt for en stygg albuetakling i en kamp mot Colorado.

Siste nytt

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal