Hopp til innhold

Treneren tok til tårene etter Prevcs ufattelige sesong

25 ganger på pallen. 16 seiere. Nesten 1000 poeng bedre enn andremann i verdenscupen. Ikke rart treneren felte tårer etter Peter Prevcs historisk gode sesong.

SKI-JUMPING-WORLD

HISTORISK GOD: Det kan nok ta lang tid før vi får se en hopper gjennomføre en like god sesong som Peter Prevc har gjort denne sesongen.

Foto: JURE MAKOVEC/AFP / Afp

trener

Slovenia-trener Goran Janus var rørt til tårer over Prevcs og Slovenias prestasjoner i sesongens siste hopprenn.

– Det er fantastisk. Han slår vel det han kan slå av rekorder, vinner det som er og vi er meget imponerte, sier Clas Brede Bråthen, sportssjef for det norske hopplandslaget.

For selv om det norske laget har levert en meget god sesong, har denne sesongen handlet mest om Peter Prevc (23).

Nærmest fullkommen

Sloveneren har rett og slett gjennomført tidenes beste sesong av en skihopper.

  • Prevc vant søndagens sesongfinale og tok dermed sin sekstende seier totalt (inkludert lagseiere). Gregor Schlirenzauer hadde forrige rekord med 15 seiere.
  • Men enda mer utrolig: Prevc har vært på pallen i hele 25 renn. I hoppsporten er vi vant til at selv de beste varierer mye i prestasjon, men dette gjelder tydeligvis ikke for Prevc.
  • Bare én gang i år har han vært utenfor topp ti, og da ble han nummer 11.
  • Han vinner verdenscupen med nesten 1000 poeng (!) mer enn Severin Freund. Kenneth Gangnes ble nummer tre.

– Han er i dag den som er nærmest fullkommenhet. Vi har klart en del ganger å nærme oss, og er stolte over det, sier Bråthen.

I sesongavslutningen søndag var Prevc igjen suveren og tok seieren i skiflygingsrennet foran lagkamerat Robert Kranjec. Kenneth Gangnes ble nummer tre (se full resultatliste nederst i saken).

V-cupfinale hopp

Treneren gråt

Etter seieren i skiflygingsrennet søndag var det rørende scener og mange følelser som utspilte seg. Slovenia-trener Goran Janus tok til tårene da det ble klart at Prevc vant og Kranjec tok andreplassen. Treneren gråt fortsatt da Prevc fikk utdelt verdenscupkula en stund senere.

Prevc selv er en litt beskjeden type og var mest opptatt av å takke alle som har heiet på ham.

– Det har vært en fantastisk sesong. En fantastisk finale. Og nå er jeg litt glad det er over, sier han med et smil i et intervju med arrangøren.

NRK-ekspert Johan Remen Evensen er spesielt imponert over måten Prevc vinner på.

– Det er så imponerende det han gjør. Prevc sitter langt ute på skiene, og det er utrolig vanskelig. Man balanser nesten på knivsegg. Det er utrolig at han gjør det hopp etter hopp, sier Evensen, før han lattermildt understreker:

– Jeg har prøvd det selv. Jeg klarte det vel i én helg eller noe.

Evensen spår at flere nasjoner nå kommer til å prøve å kopiere Prevcs stil før neste sesong.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal