Russisk seier i mennenes stafett

Russland vant mennenes sprintstafett i langrenn lørdag. Odd-Bjørn Hjelmeset og Jens Arne Svartedal sørget for norsk tredjeplass.

Russland var i mål på 12.56,2, 0,5 sekund foran Sveriges annetlag.

Norge var ytterligere 0,3 bak.

Norges annetlag med Eldar Rønning og Håvard Solbakken ble nummer seks, 10,8 sekunder bak vinnerlaget.

Smørebom

Vi hadde fryktelig dårlige ski, sa en frustrert Odd-Bjørn Hjelmeset etter 3. plass på lagsprinten lørdag.

Hjelmeset og Jens Arne Svartedal hang med konkurrentene opp bakken på de seks etappene, men ned igjen til stadion gikk det for tregt.

- Det er nytteløst når vi har slike ski. Det er veldig frustrerende, sa en tydelig oppgitt Odd-Bjørn Hjelmeset.

Jens Arne Svartedal var heller ikke imponert over skiene.

- Dette føles som å tape en skikkelig nedtur. I dag hadde jeg rett og slett for dårlig ski. Det ble helt umulig for oss, sa han

Burde knust dem

Den norske smøresjefen Terje Smevold hadde ingen klare svar på skiproblemet til Svartedal og Hjelmeset etter rennet lørdag.

- Sånn rent smøreteknisk skulle det være veldig enkelt for oss. Men det er alltid forskjell på skiene, og i dag var det noen som var uheldige. Vi er nødt til å finne årsaken, men det er trolig en kombinasjon av flere ting, sa han til NTB.

De norske gutta har vært helt overlegne i klassisk sprint denne sesongen, og hadde derfor også et favorittstempel på seg før lørdagens lagsprint.

- Vi skulle egentlig knust motstanderne i denne øvelsen. Det går selvfølgelig ikke an bare å skylde på skiene. Vi burde tatt dem i bakken, men det klarte vi ikke, sa Jens Arne Svartedal.

Lenker

Siste sport

 • Bale mener La Liga er verdens beste

  Gareth Bale mener Real Madrids signering av VM-toppscorer James Rodriguez bekrefter at den spanske toppdivisjonen er verdens beste liga.

  – Det er den mest spennende ligaen, og verdens beste spillere spiller her, sier waliseren.

 • Ral Majka - Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

  Majka fikk tidsstraff og bot

  Gårsdagens etappevinner Rafal Majka er tildelt tidsstraff og bot etter at han holdt seg fast til en motorsykkel i et kort sekund opp fjellene. Han blir trukket 10 sekunder i sammendraget og fem poeng i kampen om den grønne trøyen. Han må også betale 50 sveitsiske franc – drøye 340 kroner til arrangøren. Straffen betyr trolig lite for Majka som ligger to timer bak i sammendraget og kun konsentrerer seg om den prikkete klatretrøyen.

 • Sølvmedalje til Akpana Assa

Sendeplan

Kl. Program Kanal