Hopp til innhold

Revansjesugen Gamst vet ikke når han blir frisk

TRONDHEIM/OSLO (NRK): Morten Gamst Pedersen (33) har hatt en blytung start under Kåre Ingebrigtsen (49), og nå finner vadsøværingen drivkraft i å slå tilbake.

Morten Gamst Pedersen syns ikke det er noe særlig å være syk, men håper på å komme tilbake snarest.

Laster innhold, vennligst vent..
Gamst

SISTE START: Her er Morten Gamst Pedersen under kampen mot Aalesund 28. september i fjor. 33-åringen måtte forlate banen med skade etter en halvtime.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Selvfølgelig. Det er ikke noe morsomt å ikke være 100 prosent og vise seg fra sin beste side. Jeg vet at når jeg er frisk og rask, vil jeg være med å kjempe om plassen hver uke, sier Gamsten.

Mens lagkameratene gjør seg klare for Europaliga-kvalifisering på Island, møter 33-åringen NRK på styrkerommet, hvor han har tilbragt så mange timer de siste månedene.

Vet ikke når han er tilbake

Etter en trøblete sesongoppkjøring ble Pedersen etter hvert operert for sportsbrokk i april, men 33-åringen har slitt stort med å bli skadefri. Det er faktisk første gang den tidligere utenlandsproffen er langtidsskadet.

Fortsatt vet han ikke når han er kampklar.

– Det har tatt lang tid, og det var litt vanskelig å vite helt klart hva som var problemet i begynnelsen, sier Pedersen.

– Jeg skulle gjerne sagt at jeg er klar om en uke eller en måned uansett dato. Men det er vanskelig å si når jeg vil være 100 prosent.

33-åringen fikk en pangstart i Rosenborg-trøya og gikk rett inn på laget under Per Joar Hansen i fjor. Det ble imidlertid mindre og mindre tillit under Kåre Ingebrigtsen, som nå har fått frem sin klare førsteellever.

– En del av gamet

Men selv om Pedersen ble vraket også da han var spilleklar, er han overbevist om at han igjen vil bidra for Rosenborg.

– Det er en del av gamet av og til, sier 33-åringen om den manglende spilletiden i høst.

– Nå prioriterer jeg å bli frisk. Når jeg blir det, vil jeg være med å bidra, men først må jeg komme meg på lik linje med resten, sier Rosenborg-spilleren.

– Har det vært vanskelig?

– Det er ikke en optimal situasjon, men når det blir som det blir, tenker du litt ekstra. Du må være tøff i hodet. Jeg kommer på trening med et smil om munnen hver dag, så det er ikke noe problem å motivere seg.

Han er klar på at han ikke angrer på returen til Norge og Rosenborg, som nå kjemper i både cupen, serien og Europa. Heller ikke Tromsø, hvor karrieren skjøt fart, blir ofret noen tanker i disse dager.

– Hva med utlandet?

– Det er lov å drømme, men man må bli frisk først, smiler 33-åringen.

Siste nytt

  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal