- Dette er flaut

Det virket lovende da Norge tok ledelsen, men så gikk alt galt mot Canada. Se fem raske mål av Canada i videoen over.

Video 5 mål Canada

Norge ble rundspilt i mellomspillets første kamp og tapte 12-1 (1-1, 7-0, 4-0) mot Canada i ishockey-VM.

- Dette er flaut. Vi dreit oss. Etter en bra 1. periode sluttet vi å arbeide, sa Ole-Kristian Tollefsen til NRK etter tapet som er det nest største mot Canada gjennom tidene.

Vi må helt tilbake til VM i 1962 for å finne et større tap mot Canada, da ble sifrene hele 14-1.

Tok ledelsen

Selv om Norge tok ledelsen ved Jonas Holøs fredag kunne sifrene blitt minst like ille som i -62.

Canadierne utlignet ved Evander Kane omtrent midtveis i 1. periode og Norge holdt 1-1 ut perioden, men så startet marerittet.

Nrksport.no fulgte Norge - Canada direkte!

- Vi fikk en leksjon i hvordan ishockey av høy klasse spilles. Nivået er et hakk høyere enn i norsk eliteserie, sa målvakt Ruben Smith som voktet målet siden Pål Grotnes har karantene.

Etter ti baklengsmål fikk imidlertid den norske målvakten slippe mer smerte og André Lysenstøen avsluttet kampen i det norske målet.

Norges Ole-Kristian Tollefsen og Canadas Corey Perry

Norges Ole-Kristian Tollefsen går i isen i en duell med Canadas Corey Perry.

Karantene på Jaokbsen

Canada vant den andre perioden 7-0 og verre ble det da Norges kaptein Tommy Jakobsen snakket på seg matchstraff og ble ute resten av kampen. Han får automatisk én kamp karantene.

- Dette er ikke bra. Vi ligner ikke på det laget vi var i går (5-1-seier mot Frankrike). Matchstraffen til Tommy Jakobsen er merkelig. Vi har ikke klart å mobilisere, sa sportssjef i Ishockeyforbundet Petter Salsten til NRK etter den 2. perioden.

LES: Norge storspilte i siste periode

Video 1-0 Norge, Holøs

Dette var kampen da ingenting lykkes for Norge. Ett mål og fire assists er fasiten etter tre perioder mot et svekket Canada; Corey Perry er eneste spiller fra OL-laget i VM.

Trener Roy Johansen startet nok å planlegge møtet mot Latvia allerede midtveis i den andre perioden, i siste periode lot han både Mats Zuccarello Aasen og Patrick Thoresen hvile. Med dem ute fortsatte canadierne å leke seg mot slitne nordmenn og vant perioden 4-0.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Video GIORDANO-ISH-140510-WS_MXF_Innboks.MP4

Men, selv med stortap mot Canada er ikke løpet med tankte på kvartfinale kjørt. Norge møter Latvia i neste kamp 16. mai og har forstatt mulighet til å gå til kvartfinale.

De fire første i gruppa går videre til kvarfinale. Norges siste kamp er mot Sveits 17. mai. La det bli en fest, i hvert fall hakket hyggeligere enn mot Canada.

Hva mener DU gikk galt mot Canada? Diskutér her!

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.