Hopp til innhold

Hirvonens diskvalifikasjon blir anket

Avgjørelsen om å diske Mikko Hirvonen og tilkjenne Mads Østberg seieren i Rally Portugal, blir anket.

Mads Østberg

Mads Østberg kan ha vunnet Rally Portugal, fordi Mikko Hirvonen er disket.

Foto: Fransson, Micke / SCANPIX

Sent søndag kveld ble navnet til Mikko Hirvonen fjernet fra resultatlisten på WRCs offisielle resultatliste. Dermed rykker Mads Østberg opp til førsteplassen, mens Petter Solberg står øverst på listen.

Citroën-teamets ledelse skriver i en uttalelse at de kommer til å anke avgjørelsen, noe de har en frist på sju dager til å gjøre.

Men alt peker nå mot at Mads Østberg har sikret seg sin første seier i et rally noensinne.

Føreren selv mottok beskjeden mens han feiret andreplassen med en team-middag i Portugal.

– Det vil helt klart ikke være det samme som å kjøre seg til en seier. Vi har hatt som et mål denne sesongen å prøve å ta en seier. Jeg vil feire den første seieren på en ordentlig måte, sier Østberg til NRK.no.

– Vi tjente ikke noe på det

Grunnen til at finske Mikko Hirvonen er diskvalifisert, er at hans clutch har brutt de tekniske forskriftene. Dette ble først avdekket under en grundig rutinekontroll av bilen etter at rallyet var over søndag.

Citroëns team benekter ikke at de har brutt reglene. Men de mener å kunne dokumentere at Hirvonen ikke tjente noe på det, derfor mener de også at diskvalifikasjonen er urimelig.

Østberg har svært blandede følelser til måten det hele skjer på.

– Mikko er en bra fyr og har kjørt et bra løp, så det blir i så fall ikke en fullt så bra måte å vinne på. Jeg er god kamerat med Mikko, så det er veldig kjedelig om dette skjer med ham, sier Østberg.

Feiret andreplassen

Mads Østberg kjører denne sesongen en Ford, men er ikke en av fabrikkførerne. Likevel har de vært klare på at sesongens mål er å vinne et av rallyene.

Ifølge Østbergs far, Morten Østberg, satt laget og feiret andreplassen da de første ryktene om en mulig diskvalifisering av Hirvonen begynte å svirre.

Disse ble bekreftet ved 23-tiden norsk tid, ifølge pappa Østberg.

– Vi har feiret andreplassen, som har vært et mål for Mads. Men nå er vi da det første privatteamet som har klart å vinne et rally. Selv om vi ikke hadde trodd det var denne måten det skulle skje på, sier den stolte faren.

Strenge regler

I svært vanskelige kjøreforhold i Portugal, var det flere av de største favorittene som fikk trøbbel. Det skjedde blant annet med både Petter Solberg og Sebastian Loeb.

– Det har blitt strengere regler. Etter rallyet gikk de gjennom bilene og sjekker alt mulig. De plukker nesten fra hverandre bilene. I fjor ble Petter Solberg disket på grunn av dette. Regler er regler, sier Østberg.

Det var i Rally Frankrike forrige sesong at Petter Solberg ble disket fra sin tredjeplass. Det viste seg da at bilen bare veide 1196 kilo, mens reglene sier at bilen må veie minst 1200.

Østberg

Mads Østberg (t.v) feiret andreplassen - men senere ble det klart at Mikko Hirvonen (midten) ble disket.

Foto: Francisco Seco / Ap

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal