Hopp til innhold

Dobbelt norsk på kvinnestafetten

Den norske kvinnedominansen på Sjusjøen fortsetter. På søndagens stafett tok Norge de to første plassene.

Video Dobbelt gull til Norge under dagens kvinnestafett

Det ble dobbelt norsk på kvinnestafetten i verdenscupen på Sjusjøen søndag.

Marit Bjørgen gikk ut i ensom majestet på den siste etappen, med Norges andrelag og Marthe Kristoffersen på plassen bak.

– Jeg må innrømme at det var litt rart å ha Norge i hælene, jeg må si det, men vi er et sterkt lag, smiler Marit Bjørgen til NRK etter at seieren er i boks.

Vibeke Skofterud, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira hadde gitt Bjørgen et stor nok forsprang til at skidronningen kunne kontrollere inn til seier for Norges førstelag.

– De andre jentene gjorde en fantastisk jobb. Vi må ikke ta dette som en selvfølge, for da ramler vi fort ned på lista. Vi må jobbe for å holde trøkket oppe, sier Bjørgen til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet.)

Video Ingen selvfølge med stafettseier

De norske stafettkvinnene kjenner på presset om å vinne, men er opptatt av seieren ikke kom som noen selvfølge.

Dobbelt norsk

Marthe Kristoffersen kjempet en tøff kamp med Finland på den siste etappen, men den norske jenta klarte å rykke ifra på den siste runden.

Kristoffersen sikret dobbelt norsk på Sjusjøen, da hun kom i mål 26 sekunder bak det norske førstelaget.

Jeg merket at den finske jenta kom fort opp i ryggen. Jeg prøvde å kjøre litt på første runden for å se hvordan hun var, men hun hang godt på selv om hun slapp litt i bakken. Det var bare å prøve å spare seg til den siste bakken, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Marthe Kristoffersen

Marthe Kristoffersen var ankerkvinne på Norges anderlag, og slo Finland i kampen om andreplassen.

Foto: NRK

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Tora Berger var de tre andre løperne på Norges andrelag.

– Jeg er egentlig ikke overrasket, men det er ekstra moro med andrelaget som tar sølvet her, sier kvinnelandslagstrener Egil Kristiansen til NRK.

– Jeg visste at andrelaget var et veldig bra lag som kunne være med å kjempe helt inn. Det er veldig morsomt at Marthe klarer å avgjøre her helt på slutten, sier han.

Ga Bjørgen forspranget

Skofterud på Norges førstelag gikk raskest på den første etappen, og vekslet 6.1 sekunder foran Frankrike.

– Jeg stresset litt i starten, men holdt litt roen på den andre runden og hadde en del krefter på slutten. Det var deilig å veksle først og vise at man fortsatt er god nok, sier Skofterud til NRK.

Johaug gikk den andre etappen for Norges førstelag, og sendte Kristin Størmer Steira ut i løypa 14.5 sekunder foran Finland på andreplass.

– Det var et godt løp for min del i dag. Jeg fikk ut de verste nervene i går, og gikk godt teknisk på ski i dag, sier Johaug.

Hun ble nummer syv på en stor norsk dag for kvinnene på Sjusjøen lørdag. Et godt resultat for Johaug, som sjelden er i toppslag når sesongen starter. Lørdag gikk hun for dårlig teknisk til å få ut sitt beste, mener skiløperen selv.

– Det blir litt stress og mas og tjo og hei. Det har jeg jo slitt litt med tidligere også, at jeg vil veldig mye, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Johaug

Therese Johaug og de tre andre på Norges førstelag var soleklare favoritter til søndagens stafett.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Kristin Størmer Steira økte Norges ledelse på den tredje etappen, mens Tora Berger har gått Norges andrelag opp til andreplass.

– For min del synes jeg at jeg gikk bedre teknisk i dag. Jeg var ikke fornøyd med det jeg gjorde i går, da gikk jeg med for tunge gir. I fine bakker som det er her, må man gå lett i dobbeldansen. Jeg synes det var bedre i dag, sier Størmer Steira.

Resultatlisten:

1) Norge 51.50,1 (Vibeke Skofterud 13.11,7, Therese Johaug 13.25,9, Kristin Størmer Steira 12.34,5, Marit Bjørgen 12.38,0),
2) Norge 2.-lag 0.26,0 min. bak (Astrid Uhrenholdt Jacobsen 13.24,4, Ingvild Flugstad Østberg 13.30,0, Tora Berger 12.33,2, Marthe Kristoffersen 12.48,5),
3) Finland 0.39,1
(Krista Lahteenmaki, Aino-Kaisa Saarinen 13.26,3, Riitta-Liisa Roponen 12.39,3, Riikka Sarasoja-Lilja 12.57,8),
4) Sverige 0.51,6 (Ida Ingemarsdotter 13.54,1, Anna Haag 13.38,5, Maria Rydqvist 12.40,3, Charlotte Kalla 12.28,8),
5) Frankrike 1.27,6 (Aurore Jean 13.17,8, Laure Barthelemy 14.17,4, Anouk Faivre Picon 12.37,2, Coraline Hugue 13.05,3),
6) Norge 3.-lag
1.29,2 (Maiken Caspersen Falla 13.21,3, Heidi Weng 13.43,5, Hilde Lauvhaug 12.53,1, Astrid Øyre Slind 13.21,4),
7) Norge 4.-lag 1.40,1 (Celine Brun-Lie 13.25,7, Martine Ek Hagen 13.59,1, Ragnhild Haga 12.48,4, Silje Øyre Slind 13.17,0),
8) Tyskland
1.54,6, 9) USA 1.54,7,
10) Russland 1.54,8,
11) Polen 1.56,2,
12) Italia
1.57,3,
13) Russland 2.-lag 2.14,8,
14) Slovenia 2.58,7,
15) Kasakhstan 3.06,9,
16) Tyskland 2.-lag 3.34,9.

Siste nytt

  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal