Hopp til innhold

- Det er helt spinnvilt!

Marit Bjørgen og Therese Johaug fikk for aller første gang se bildene fra gullfesten etter tremila i Holmenkollen. Det gjorde inntrykk.

Video Johaug og Bjørgen får frysninger

Se video: Johaug og Bjørgen får frysninger av VM-bildene.

Langrennslandslaget er for tiden på sin sedvanlige treningssamling på Sognefjellet, men dårlig vær satte i dag en stopper for aktiviteten.

Dermed fikk NRK muligheten til å gjenoppleve et av vinterens definitive høydepunkt, dobbeltseieren på tremila i Holmenkollen, med Therese Johaug og Marit Bjørgen.

Mens regnet silte ned og vinden blåste surt over snøen, rigget gull- og sølvvinnerne seg ned foran laptopen for å se tv-bildene fra folkefesten.

- Spinnvilt!

Reaksjonene lar ikke vente på seg når folkemassene rundt VM-løypene dukker opp på skjermen.

- Jeg får frysninger på ryggen, sier Bjørgen.

- Det er helt spinnvilt, svarer Johaug.

- Oioioi, der går Johaug, sier Bjørgen når hun må se lagvenninnen rykke fra i motbakkene.

Gullvinneren selv trodde ikke at «duracell-rykket», som viste seg å holde helt inn, skulle bli så vellykket.

- Jeg ble litt overraska, og måtte sjekke to ganger at du (Bjørgen) virkelig slapp før jeg virkelig trodde på det, ler Johaug.

Saken fortsetter under videoen!

Video Her stikker Johaug

Se video: Her stikker Johaug fra Bjørgen og Kowalchyk.

Målløse medaljører

Det er likevel det enorme oppmøtet som beveger skistjernene aller mest. For aller første gang ser de bildene fra medaljeseremonien på Universitetsplassen.

Utrolige 120 000 mennesker hadde møtt fram for å hylle de norske medaljejentene.

- Herregud. Nå skjønner jeg hva folk har prata om, sier Marit Bjørgen etter en lang pause.

- Se! Det er ikke rart folk sto tett, får omsider Therese Johaug stotret fram.

Da visningen er ferdig sitter medaljørene smilende tilbake, med styrket motivasjon til å trene i regnværet utenfor. Men et spørsmål må NRK svare på før de forlater hotellet:

- Hadde det gått an å få det klippet der, eller?

Video: Fra medaljeseremonien etter stafetten for kvinner:

Video Medaljeseremoni etter kvinnenes stafett

Medaljeseremoni etter kvinnenes stafett

Siste nytt

  • Carlsen reddet remis etter tabbe

    Magnus Carlsen måtte gi fra seg ledelsen i hurtig- og lynsjakkturneringen i Grand Chess Tour fredag.

    Etter dagens tre hurtigsjakkpartier er Carlsen på 2.-plass, ett poeng bak kinesiske Wei Yi.

    Carlsen åpnet med remis mot Rameshbabu Praggnanandhaa før det ble seier mot Vincent Keymer. I det siste partiet ble det en ny remis mot Anish Giri. Carlsen reddet seg inn etter å ha kommet skjevt ut i sluttspillet.

    Turneringen i Warszawa avsluttes med to runder lynsjakk lørdag og søndag. Det er to poeng for seier og ett for remis i hurtigsjakk, halvparten i lynsjakk.

    Magnus Carlsen står foran en travel helg. Fredag starter nemlig årets 2. Champions Chess-turnering. Etter å ha gjort unna Grand Chess Tour-partiene som startet 13.00, var det bare å forberede seg til Champions Chess-partier utover kvelden. (NTB)

    Magnus Carlsen
    Foto: ARUN SANKAR / AFP
  • KFUM brukte suspendert spiller i cupen – kan bli straffet

    KFUM Oslo brukte en spiller som skulle hatt karantene i cupkampen mot Sogndal tidligere i måneden. Norges Fotballforbund åpner for å straffe eliteserieklubben.

    Det skriver Bergens Tidende.

    KFUM-spiller Adnan Hadzic spilte 3.-rundekampen mot Sogndal, samtidig hadde Hadzic gult kort fra både første og andre runde, og skulle dermed ha vært plassert på tribunen.

    I neste runde slo KFUM ut Lysekloster, og Lysekloster hevder at de vurderer protest. Klubben mener at de kunne fått en annen motstander i 4. runde dersom ting hadde gått riktig for seg.

    Fristen for å legge inn protest er utløpt, ifølge Norges Fotballforbund. Ifølge NFF er det Sogndal som i så fall kunne ha protestert i dette tilfellet. Lysekloster anses ikke for å være part i saken. Sogndal ønsker ikke å legge inn protest.

    Samtidig har NFF bedt KFUM om en forklaring. I etterkant av at denne er mottatt vil det bli vurdert å opprette sanksjonssak.

    – Her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klar over. Det er bare å beklage det, sier daglig leder Thor Erik Stenberg til VG.

    (NTB)

    KdW-3xTESgI
    Foto: NTB
  • Premier League-klubben Everton dropper poengtrekk-anke – høring avlyst

    Everton dropper anken knyttet til de to siste minuspoengene Premier League-klubben er ilagt for brudd på økonomiske regler.

    Merseyside-klubben opplyser selv om beslutningen som er tatt fredag.

    I begrunnelsen heter det at Everton nå velger å ta en pragmatisk tilnærming til poengstraffen, all den tid den har berget plassen på øverste nivå.

    Everton ble i fjor høst trukket ti poeng. Etter anke ble straffen i februar redusert til seks poeng. Deretter kom altså ytterligere et poengtrekk.

    1Po1BlxC2kA
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal