Hopp til innhold

Kilde og co. på plass i OL-løypa: – Forholdene er ekstremt bra

Det norske alpinlandslaget er på plass i byen som skal arrangere OL om to år. Rapportene er svært lovende.

Kilde

FORNØYD: Aleksander Aamodt Kilde på plass i løypene i sørkoreanske Pyeong Chang. FOTO: Lars Mæland.

I 2018 arrangeres vinter-OL i den sørkoreanske byen PyeongChang.

– Ekstremt fine forhold

Tidligere har NRK skrevet om gondoltrøbbel som kunne sette prøve-OL i fare. Men denne uken er alpinsirkuset på plass i Sør Korea, og rapportene som kommer fra den norske leiren er svært positive.

– Vi fikk bare prøve litt frikjøring i dag, vi fikk ikke prøve oss gjennom portene. Men forholdene er ekstremt fine. Det er ganske kald snø - aggressiv og fin, sier Aleksander Aamodt Kilde på telefon.

Han er ikke i tvil om hva den største utfordringen med turen til Sør Korea er.

Jansrud

PÅ PLASS: Også Kjetil Jansrud er på plass i Sør Korea. Foto: Lars Mæland

– Jetlagen er jo litt tøff denne veien her. Det er åtte timer forskjell. Vi er åtte timer foran dere i Norge. Det er ganske tøft når du våkner om morgenen og føler deg veldig lite uthvilt. Men det pleier å ta to eller tre dager før man er ordentlig klar igjen, sier han.

Kilde tok sin aller første verdenscupseier da han gikk til topps i Garmisch Partenkirchen forrige helg. Og med Aksel Lund Svindal ute resten av sesongen, skjønner han at forventningene til han er høye.

– Jeg hadde håpet på en topp ti-plassering i Garmisch. Og når jeg går helt til topps, så blir jo forventningene skrudd opp til de neste rennene. Når man putter det i perspektiv så har jeg to topp ti-plasseringer i utfor i min karriere. Så jeg må være fornøyd dersom jeg klarer å få en til i helgen, sier han.

Ryste: – Har det veldig bra

Også sportssjef Claus Ryste skryter av forholdene i Sør Korea.

– Løypene er kjempefine. Det er ganske kaldt her nede. Det er lagt masse kunstsnø. Den er ikke så veldig lang, i forhold til andre utforløyper. Men den er krevende med mye svinger og terreng. Den virker veldig spennende, og er bra tilrettelagt, sier han.

Han skryter av måten de er blitt tatt imot på, men innrømmer også at det er en jobb som må gjøres før OL-flammen tennes i den sørkoreanske byen i 2018.

– Med tanke på World Cup så har de lagt veldig godt til rette for oss med busstransport, logistikk, innkvartering og mat. Vi har det veldig bra, men det er klart det må utfylles litt frem mot et OL, sier han.

PeyongChang i Sør-Korea2

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal