Hopp til innhold

Slått knockout av mandlene

Cecilia Brækhus er blitt syk. Dermed utsettes tittelkampen mot Anne-Sophie Mathis. Det skulle gått 17. mars, men er utsatt til 21. april.

Cecilia Brækhus fortsatt ubeseiret

Cecilia Brøkhus er blitt syk, og kampen er utsatt til etter påske

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

-Jeg er veldig trist på vegne av alle fans som har kjøpt billett, sier Brækhus i en pressemelding.

- Dette er et stort slag for meg fordi jeg var veldig innstilt på kamp i mars. Jeg skal tilbake i trening så fort jeg kan. Dette kan være den største kampen i karrieren min, sier Brækhus.

Hun må gå på en antibiotikakur i åtte dager og er helt ute av trening for tiden.

Mathis tar forfallet på denne måten.

- Jeg håper Brækhus blir fort frisk. Jeg var klar til å slå henne 17. mars og er klar for å gjøre det i april. Dette gir henne fem uker mer til å se på tittelbeltene før de forsvinner til Frankrike, sier Mathis.

Kampen i april går i Frederikshavn.

Sykdomsforfallet fra Brækhus gjør at hele det planlagte stevnet i Arena Nord i Frederikshavn går i vasken.

- Stevnet kommer fortsatt til å gå i Arena Nord, og Viasat er innforstått at det må bli en utsettelse. Alle formaliteter er i orden i så måte, sier promotor Nisse Sauerland i en pressemelding.

Umulig

- Sykdommen kom på verst tenkelige tidspunkt. Nå går Cecilia på antibiotika, og det må hun fortsette med de neste åtte dagene. Hun kan ikke trene i det hele tatt, så selv om hun skulle bli frisk i løpet av den kommende uken, var den ingen andre alternativer enn å utsette denne kampen, for det hun taper disse dagene, er det umulig å ta igjen rent treningsmessig så tett inntil kampen, fortsetter Sauerland i den pressemeldingen som ble sendt ut.

Det som er klart er at kampoppsettet på stevnet 21. april vil bli nøyaktig det samme som var satt for Nordic Fight Night-stevnet om tre uker. Både Patrick Nielsen, svensken Erik Skoglund og danske Reda Zam Zam kommer til å være i aksjon.

Det betyr at det kommer til å bli to store Sauerland-stevner i Danmark i løpet av en uke midt i mars, for 14. april skal Mikkel Kessler bokse VM-kamp i Parken i København. Trønderen Andreas Evensen håper å kunne komme med på det stevnet.

Nedtur

- At legene har nektet meg å trene de neste åtte dagene er en skikkelig nedtur for meg, for jeg var virkelig innstilt og topp motivert på å gå i ringen 17. mars. Nå tenker jeg mest på alle dem som har kjøpt billetter til stevnet 17. mars, sier Cecilia
Brækhus i en kommentar.

- Det som er fint er at Sauerland-stallen allerede har fått bekreftet en ny dato for kampen. Det betyr at jeg bare har fått utsatt dette målet mitt, og bare sykdommen slipper taket, skal jeg tilbake i skikkelig trening igjen. Jeg kan garantere at jeg skal være i toppform 21. april, sier Brækhus.

Anne-Sophie Mathis trener i Nancy i Frankrike. Også hun tar utsettelsen med fatning.

Den av de to som vinner kampen om Brækhus' tre VM-titler 21. april, kan kalle seg verdens beste kvinnebokser uansett vektklasse. Det var amerikanske Holly Holm som hadde denne betegnelsen, men hun tapte for Mathis i begynnelsen av desember i fjor, så hun er definitivt ute av bildet.

Siste nytt

  • Molde møter Sarpsborg i cupen – VIF trakk HamKam

    Molde skal opp mot Sarpsborg i jakten på kvartfinaleplass i årets fotball-NM.

    Molde slo Hødd 3-1 onsdag og sikret seg en plass i den fjerde runden.

    Lillestrøm overrasket og slo Bodø/Glimt 4-2 onsdag. «Fugla» møter Strømsgodset i den neste fasen. Kampene spilles 8. mai før det blir et opphold fram til høstsesongen.

    Vålerenga slo ut Tromsø på hjemmebane onsdag og får ny hjemmekamp når HamKam kommer på besøk.

    I alt åtte eliteserielag er ute av årets cup. I tillegg til Molde og Lillestrøm er Fredrikstad, KFUM Oslo, HamKam, Strømsgodset, Viking og Sarpsborg 08 videre.

    Molde vant cupen i fjor med 1-0-seier over Glimt.

    Alle kampene:

    Eidsvold Turn – Sandnes Ulf

    Stabæk – Bryne

    Strømsgodset – Lillestrøm

    Raufoss – Fredrikstad

    Vålerenga – HamKam

    Lysekloster – KFUM

    Molde – Sarpsborg

    Levanger – Viking (NTB)

    Molde
    Foto: NTB
  • Hoelgaard på tiendeplass i Frankfurt

    Markus Hoelgaard ble beste nordmann i éndagsrittet Eschborn-Frankfurt onsdag. Det tradisjonsrike rittet ble som vanlig arrangert 1. mai og er et ritt som Alexander Kristoff har vunnet flere ganger tidligere.

    Løypa har de siste to utgavene blitt gjort hardere og opp Feldberg for andre gang måtte Kristoff slippe. Det norske Uno-X-laget satt da med Ådne Holter, Søren Wærenskjold, Odd Christian Eiking og Markus Hoelgaard i feltet.

    Wærenskjold måtte slippe i rittets siste stigning og til slutt ble det en spurt fra en gruppe på 36 ryttere. Der var Maxime Van Gils best og vant foran Alex Aranburu og Riley Sheehan.

    Hoelgaard ble nummer ti i spurten, mens Holter og Eiking kom inn til henholdsvis 28. og 29. plass.

    Markus Hoelgaard
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Vålerenga videre i cupen: Første hjemmeseier på 227 dager

    Vålerenga rykket på dramatisk vis ned i fjor. Mye av grunnen var at de slet stort på hjemmebane i Oslo, hvor de kun vant tre av 18 kamper (15 seriekamper, to cupkamper og én kvalifiseringskamp).

    Også årets sesong har startet dårlig på hjemmebane, med ett poeng på de to første seriekampene.

    Onsdag fikk Vålerenga endelig juble for seier igjen på hjemmebane, deres første hjemmeseier siden de slo Aalesund i serien 17. september i fjor.

    I etterkant av det hadde de spilt åtte hjemmekamper uten seier, før de altså kunne innkassere cupavansement etter 1-0 mot Tromsø.

    Simen Juklerød scoret kampens eneste mål med et godt plassert skudd i første ekstraomgang.

    For Tromsø fortsetter katastrofe-starten på sesongen. Fjorårets bronsevinner i Eliteserien har tapt samtlige fire kamper i Eliteserien til nå i år og er nå også slått ut av cupen.

    Vålerenga

Sendeplan

Kl. Program Kanal