Målkåte nordmenn kjørte over frustrerte tyskere

Det lukter kvartfinale av Norge. I kveldens VM-kamp kjørte de over Tyskland med kalassifrene 12-4.

Se målene fra Norges målfest mot Tyskland. (Bilder med tillatelse fra Max.)

Det norske laget mottok hyllest fra supporterne

Det norske laget fikk velfortjent hyllest av sine supportere etter kampen.

Dennis Endras

Den tyske keeperen Dennis Endras orker rett og slett ikke spille mer i stortapet mot Norge.

Skrøder og Thoresen

Per-Åge Skrøder og Patrick Thoresen kunne juble for tre scoringer i løpet av de første seks minuttene.

– Jeg er overrasket selv over at vi er så gode. Det var fantastisk fine mål, sier landslagstrener Roy Johansen til Max etter kampen.

Norge ligger på fjerdeplass i pulja etter kveldens kamp og har ti poeng. Det begynner å nærme seg kvartfinale for det norske laget.

– Det ser unektelig veldig bra ut, sier Johansen.

Norge møter Danmark i sin siste gruppespillkamp tirsdag. Seier der gir sikker kvartfinaleplass. Skulle Norge tape, kan Latvia frata Norge kvartfinaleplassen, men det krever at latvierne slår både Danmark og Sverige i sine to siste kamper.

Norges satte scoringsrekord med sine 12 mål i kampen. De har aldri tidligere scoret så mange mål i en kamp i et A-VM.

Drømmestart

Norge fikk en drømmeåpning på kampen mot Tyskland.

Patrick Thoresen scoret kampens første mål etter bare 20 sekunder, og minuttet senere var han på farten igjen – det andre målet kom da Norge var i overtall.

– Vi er like sjokkert som resten av hockey-Norge tror jeg. Vi hadde forventet en knalltøff kamp mot Tyskland. Vi fikk en suveren åpning, men vi visste det ville bli tøft kampen ut. Men etter 30 minutter lå vi foran med ni mål, og da var det avgjort. Ingenting kunne stoppe oss derfra, sier Thoresten til NRK etter kampen.

Martin Røymark ville også være med på moroa. Han sendte Norge opp til tremålsledelse, bare fem minutter og sju sekunder ut i kampen. Det var nesten så de norske tilskuerne i Globen ikke kunne tro hva de var vitne til.

Tyskland byttet keeper etter den marerittaktige starten, og de norske iskrigerne klarte ikke å lure Dimitri Kotschnew før første pause.

Tyskland kom til noen få skuddmuligheter i første periode, men Lars Haugen lot seg ikke lure og holdt buret rent de første 20 minuttene.

Målfest

Om Norge imponerte i første periode, er det vanskelig å sette ord på det de presterte i andre periode. De norske spillerne viste et fabelaktig angrepsspill og drøsset inn med mål:

• 4 - 0 ved Lars Erik Spets etter 23.16
  • 5- 0 ved Juha Kaunismaki etter 24.12
  • 6 - 0 ved Jonas Holøs etter 27.52 (overtall)
  • 7 - 0 ved Patrick Thoresen etter 32.06
  • 8 - 0 ved Per-Åge Skrøder etter 33.24 (overtall)
  • 9 - 0 ved Mats Trygg etter 34.07

Tyskland fikk et trøstemål på tampen av perioden, men den la ingen demper på de norske spillernes eventyrlige innsats foran mål.

– Dette er helt ubeskrivelig. Jeg får frysninger på ryggen. Med alle supporterne vi har her også, det kan ikke bli bedre enn dette, sier Holøs til NRK etter kampen.

– Det ser ut som vi har et og et halvt bein i kvartfinalen nå, men vi får telle opp til slutt, sier han.

Frustrert keeper

Norge gikk inn i siste periode med en impondernede 9-1-ledelse. Per-Åge Skrøder trengte bare 44 sekunder av den tredie perioden før han sendte Norge opp i tosifret antall mål.

Tyskland svarte kjapt ved Justin Kruger til 10-2. Mads Hansen sørget for Norges mål nummer 11, mens Tyskland svarte ved Marcus Kink til 11-3.

Så var Mats Trygg på farten med sitt andre mål for kvelden, og da var det nok for den tyske keeperen Dennis Endras, som hadde kommet tilbake på isen etter den vonde første perioden.

Den tyske målvakten orket rett og slett ikke å være på isen lenger. Han gikk til innbytterbenken, slo keeperspaken i vantet så den knakk, satte seg ned og gjemte hodet under et håndkle.

På tampen av kampen fikk Tyskland nok et trøstemål. I spill fem mot tre satte Fischer punktum på kampen med tyskernes fjerde mål for kvelden.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.