Hopp til innhold

Skadeplagede Morten Ask klar for sluttspillet

Landslagsspilleren Morten Ask debuterer for Vålerenga i morgen etter å ha vært ute med skade i lang tid.

Morten Ask

Morten Ask er klar for spill på Vålerenga.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

- Status nå er at jeg spiller i morgen. Det gleder jeg meg til. Jeg har vært ute et helt år og funnet delvis ut av hva det er og hva jeg kan gjøre. Så det blir bra, sier ishockeyspilleren Morten Ask til NRK.

Morten Ask ble skadet i skulderen i den siste oppkjøringskampen til OL i Vancouver og gikk glipp av OL, VM, og resten av sesongen med sin tyske klubb. Han har vært skadet frem til nå.

Les mer her: Mistet hele OL

Vært til legesjekk

Denne måneden har den rutinerte forwarden vært til flere legesjekker i Tyskland og i Norge. Nå har han fått klarsignal til å debutere for Vålerenga.

Forrige kamp han spilte var altså 11. februar 2010. Det er over et år siden.
Og Ask gleder seg til å debutere for sin gamle klubb.

-.Det kribler bra i beina. Nå orker jeg nesten ikke å sitte på sidelinjen å se på lenger. Jeg tror ikke det blir bedre enn det det er nå. Så nå må jeg bare hoppe ut i det og satse på at det blir bra, sier Ask.

"Sesongen er slutt"

Vålerengasupportere har hengt opp denne plakaten.

Tatt lang tid

Landslagsspilleren har hatt en drøm om å få spille kamper igjen tidligere, men skaden har satt en stopper for det.

- Det er rett og slett litt for trangt i skulderen, sier Ask om hvorfor skaden har tatt så lang tid å lege.

- For mye muskler?

- Jeg ønsker å tro at det er for mye muskler, ler han.

- Har jeg fortsatt problemer så må jeg operere etter sesongen, sier Ask.

Var bittert å bli skadet

Men Ask vurderer ikke å legge opp på grunn av den trøblete skulderen.

- Jeg er bare 30 år og håper ikke at jeg må legge opp ennå. Skaden skal jo bli bra og det er ikke noe som tilsier at den skal stoppe meg, sier Ask.

Men Ask innrømmer en ting. Det var litt bittert å bli skadet før OL. Han angrer på at han spilte den treningskampen.

-Ja, i ettertid så var det veldig bittert. Jeg tror ikke at jeg spiller en slik kamp dagen før noe stort flere ganger, men slik er idretten. Jeg visste jo det før jeg gikk inn i det. Men det var veldig kjipt, sier Ask.

Sluttspillet er i gang

I morgen begynner altså sluttspillet i norsk ishockey og Vålerenga skal møte "hat-laget" Lørenskog.

- Alle stiller med blanke ark. Det blir tette og gode kamper. Lørenskog er et bra lag. Har mange kjente spillere som har vært i Vålerenga før. De er helt sikkert veldig revansjesugne. Det må vi være klare for, demme opp for og slå de ut, sier Ask.

- Da blir det ny tittel på deg?

- Ja, da blir det ny tittel, avslutter Ask.

Klanen lader opp til kampen

Talsmann for Klanen, Marius Wivegh, gleder seg til oppgjøret mot Lørenskog og tror Vålerenga vinner på grunn av kjærligheten vålerengaspillerne har til klubben.

-Vi har spillere som bryr seg om klubben. Det har ikke Lørenskog. Ingen av de bryr seg om Lørenskog, og det kommer til å avgjøre kvartfinalen, sier Wivegh.

Denne uken har også noen Vålerengasupportere hengt opp bilder av tidligere Vålerengaspillere som nå spiller i Lørenskog med tittelen: "Sesongen er slutt. Dansegalla om 2 uker!"

- Jeg synes det er veldig artig. Jeg støtter alle som gjør et stunt mot Lørenskog.

- De begynner vel å merke at det er tomt i kassa og nå trenger de alternative inntekter, avslutter talsmannen.

Siste nytt

  • Luton misset seiershattrick mot Everton

    Luton prøvde å slå Everton for tredje gang denne sesongen, men måtte nøye seg med 1-1 og er fortsatt på nedrykksplass i Premier League.

    I en kamp med mange store sjanser til begge lag tok Everton ledelsen på et VAR-straffespark midt i første omgang, men Elijah Adebayo utlignet da han knuste Ashley Young i en duell ved lengste stolpe, tok ned ballen og knallet den i mål.

    Luton måtte vinne for å klatre forbi Nottingham Forest og ta seg over nedrykksstreken, men er i stedet bak på målforskjell med en kamp mer spilt.

    Everton kom fra seier i tre strake hjemmekamper og har tross sine poengstraffer berget plassen. Likevel ville laget gjerne fortsette seiersstimen.

    UZxSU_N9CXo
    Foto: AP
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

    Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

    Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

    Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

    Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

    Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

    x0J7YQ1S8hE
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal