Dropper Tour i Tyskland

En knapp måned før Tour de Ski skal starte kom beskjeden om at deler av Touren må endres.

Tour de Ski
Foto: STRINGER/ITALY / REUTERS

Det internasjonale skiforbundet (FIS) tok fredag avgjørelsen om å droppe de to oppsatte rennene i Oberstdorf 1. og 2. januar.

FIS kom aldri til enighet med Det tyske skiforbundet, som bare var i stand til å arrangere ett renn i Oberstdorf 2. januar.

- Det var ikke aktuelt å kutte ned antall konkurranser. Vi vil ha en konkurranse 1. januar også, sier Jurg Capol, som er renndirektør for langrenn i FIS.

Tsjekkia eller Italia

FIS er i dialog med flere aktuelle arrangører som kan overta de to rennene fra Oberstdorf. Det kan ligge ann til ekstra renn i enten Tsjekkia eller Italia.

En av årsakene til at Oberstdorf ble droppet som arrangør er at Det tyske skiforbundet ikke maktet å skaffe en TV-avtale for rennet 1. januar. Da er TV-personellet opptatt med å produsere nyttårshopprennet fra Garmisch-Partenkirchen.

- Lovlig seint

Sportssjef for det norske langrennslandslaget, Åge Skinstad, synes at det er rart at arrangørene av Tour de Ski ennå ikke har bestemt hvor løpene skal gå.

- Dette er lovlig seint. Det burde vært muligheter til å finne ut av dette føt. De har hatt et halvt år på seg, men samtidig er det greit at tyskerne ikke får gjøre som de vil, sier Skinstad til NRK.

Han tror likevel at det ikke får noen store konsekvenser for laget hans.

- Vi har forbredt oss uavhengig av hvor løpene skal gå, sier han videre.

 

NRK ANBEFALER

Siste nytt

 • «Ibba» ferdig i Kina

  Den tidligere Bodø Glimt-spilleren Abdurahim Laajabs kontrakt i kinesiske klubb Hebei Fortune er terminert. Klubben måtte frigjøre plass til andre store stjerner og da ble «Ibba» ofret. Agenten sier til NRK at 30-åringen har visst dette en stund.

  Abdurahim «Ibba» Lajaab
  Foto: NRK
 • Gudjohnson til Molde

  Rundt klokka 21.00 torsdag kveld landet Eidur Gudjohnsen på Molde lufthavn, skriver Romsdal budstikke. – Det føles bra å være på plass. Ingenting er klart ennå, men jeg er i alle fall her. Så får vi se hvordan det går, fortalte Gudjohnsen til avisa.

  Eidur Gudjohnson
  Foto: RAFA RIVAS / AFP
 • Adam Johnsons kontrakt terminert

  Sunderland-vingen har innrømmet at han har hatt seksuell aktivitet med en 15 år gammel jente. Johnson ble ifjor arrestert mistenkt for seksuell aktivitet med en mindreårig jente. Nå har han innrømmet forholdene. Sunderland sendte ut en pressemelding om sparkingen i dag.

  Britain Sunderland Johnson Charged
  Foto: Owen Humphreys / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal