Tour de Ski - Foto: STRINGER/ITALY / REUTERS
Foto: STRINGER/ITALY / REUTERS

Dropper Tour i Tyskland

En knapp måned før Tour de Ski skal starte kom beskjeden om at deler av Touren må endres.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) tok fredag avgjørelsen om å droppe de to oppsatte rennene i Oberstdorf 1. og 2. januar.

FIS kom aldri til enighet med Det tyske skiforbundet, som bare var i stand til å arrangere ett renn i Oberstdorf 2. januar.

- Det var ikke aktuelt å kutte ned antall konkurranser. Vi vil ha en konkurranse 1. januar også, sier Jurg Capol, som er renndirektør for langrenn i FIS.

Tsjekkia eller Italia

FIS er i dialog med flere aktuelle arrangører som kan overta de to rennene fra Oberstdorf. Det kan ligge ann til ekstra renn i enten Tsjekkia eller Italia.

En av årsakene til at Oberstdorf ble droppet som arrangør er at Det tyske skiforbundet ikke maktet å skaffe en TV-avtale for rennet 1. januar. Da er TV-personellet opptatt med å produsere nyttårshopprennet fra Garmisch-Partenkirchen.

- Lovlig seint

Sportssjef for det norske langrennslandslaget, Åge Skinstad, synes at det er rart at arrangørene av Tour de Ski ennå ikke har bestemt hvor løpene skal gå.

- Dette er lovlig seint. Det burde vært muligheter til å finne ut av dette føt. De har hatt et halvt år på seg, men samtidig er det greit at tyskerne ikke får gjøre som de vil, sier Skinstad til NRK.

Han tror likevel at det ikke får noen store konsekvenser for laget hans.

- Vi har forbredt oss uavhengig av hvor løpene skal gå, sier han videre.

 

Siste nytt

  • Polen ute

    Polen klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen. Østerrike gikk så vidt videre. De var 0,8 poeng foran Polen.

  • Norge på tredjeplass

    Anders Bardal hoppet 133,5 meter under førsteomgang i lagkonkurransen. Norge ligger på en tredjeplass, 11, 2 poeng bak Japan som leder.

  • Ørn-ledelse i pausen

    – Vi har vår fantastiske spiss, og viser at vi kan spille fotball vi og. Nå må vi fortsette å ha troa, sier Trondheims-Ørns kaptein Solfrid Andersen Dahle. Trønderne leder cupfinalen 1-0 til pause etter scoring av Lisa-Marie Karlseng Utland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Laghopp stor bakke
4-4-2 NM fotball cupfinale LSK - Trondheims-Ørn
Cupfinalen kvinner: LSK Kvinner - Trondheims-Ørn
Cupfinale fotball kvinner: LSK Kvinner - Trondheims-Ørn (vises til hele verden)
V-cup hopp: Høydepunkt laghopp
Verdenscup hopp