Hopp til innhold

Fikk snøskuteren over seg etter krasj

Snøskuterkjøreren Caleb Moore (25) ble liggende tilsynelatende livløs etter å ha krasjet stygt under nattens X Games-finale. Like etter krasjet lillebroren hans også.

Snøscooter er en risikosport uten like. Her er et par fall fra gårsdagens X Games.

VIDEO: Stygge snøskuterulykker i X Games

Det gikk et gisp gjennom publikum da Caleb Moore mislyktes fullstendig på det siste hoppet i nattens finale av snøskuternes freestyle-øvelse.

Amerikaneren hadde levert et glimrende «run», og skulle avslutte det hele med en baklengs salto-variant på det siste hoppet, på fagspråket kalt «Indian Air Flip».

Men Moore fikk for liten fart, og rakk ikke frem til landingen som planlagt. Dermed slo styreskinnene i kanten på landingen, og 25-åringen fra Texas stupte over styret.

Fikk scooteren over seg

Snøskuteren, som veier godt over 200 kilo, slo deretter kollbøtte og landet oppå den uheldige kjøreren.

– Han kom ikke helt rundt så det ut som, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

– Det så ikke bra ut, kommenterte X Games-ekspert Tom Hovde.

Caleb Moore, som tok bronse i fjorårets X Games, ble liggende livløs i bunnen av det store hoppet, og fikk raskt tilsyn fra både medisinsk personell og sjokkerte konkurrenter.

Les også: Horgmo og Sandbech slått ut i slopestyle

Ble slått bevisstløs

Men Moore virket ikke å være alvorlig skadet. Kun minutter etter krasjen reiste han seg opp for egen maskin, og ble geleidet vekk fra snøskuterarenaen.

– Hva skjedde?, skal Moore ha sagt til lillebroren sin, Colten Moore, like etter fallet.

– Det føles som jeg har hatt en kjempelang drøm, sa han så, som tyder på at han mest sannsynlig ble slått bevisstløs i fallet.

25-åringen orket til og med å vinke til publikum på vei til sykebilen. Det er ennå uklart om Caleb Moore pådro seg noen alvorlige skader i krasjen.

Lillebror også skadet

Ikke lenge etter var det Colten Moore sin tur. Colton er regjerende X Games-mester fra 2012, men midtveis ut i hans første forsøk, gikk det også galt.

Amerikaneren gjorde det stikk motsatte av storebroren sin da han tok for stor fart på et hopp, og overroterte på en baklengs salto. 23-åringen landet bakpå, og mistet fullstendig kontroll over snøskuteren.

Etter det harde sammenstøtet ble Colten liggende og holde seg til sin høyre hofte, og ble deretter kjørt til sykehuset i Aspen for nærmere undersøkelser.

Caleb Moore

Caleb Moore kom seg på beina og ble hjulpet vekk fra snøskuterarenaen.

Foto: NRK

PS: Konkurransen ble vunnet av amerikanske Levi LaVallee som oppnådde 89 poeng i sitt andre forsøk. Joe Parsons og Justin Hoyer ble nummer to og tre.

Siste nytt

  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, skal være på vei bort fra Formel 1-laget etter trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant andre vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters
  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal