Fikk snøskuteren over seg etter krasj

Snøskuterkjøreren Caleb Moore (25) ble liggende tilsynelatende livløs etter å ha krasjet stygt under nattens X Games-finale. Like etter krasjet lillebroren hans også.

Snøscooter er en risikosport uten like. Her er et par fall fra gårsdagens X Games.

VIDEO: Stygge snøskuterulykker i X Games

Det gikk et gisp gjennom publikum da Caleb Moore mislyktes fullstendig på det siste hoppet i nattens finale av snøskuternes freestyle-øvelse.

Amerikaneren hadde levert et glimrende «run», og skulle avslutte det hele med en baklengs salto-variant på det siste hoppet, på fagspråket kalt «Indian Air Flip».

Men Moore fikk for liten fart, og rakk ikke frem til landingen som planlagt. Dermed slo styreskinnene i kanten på landingen, og 25-åringen fra Texas stupte over styret.

Fikk scooteren over seg

Snøskuteren, som veier godt over 200 kilo, slo deretter kollbøtte og landet oppå den uheldige kjøreren.

– Han kom ikke helt rundt så det ut som, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

– Det så ikke bra ut, kommenterte X Games-ekspert Tom Hovde.

Caleb Moore, som tok bronse i fjorårets X Games, ble liggende livløs i bunnen av det store hoppet, og fikk raskt tilsyn fra både medisinsk personell og sjokkerte konkurrenter.

Les også: Horgmo og Sandbech slått ut i slopestyle

Ble slått bevisstløs

Men Moore virket ikke å være alvorlig skadet. Kun minutter etter krasjen reiste han seg opp for egen maskin, og ble geleidet vekk fra snøskuterarenaen.

– Hva skjedde?, skal Moore ha sagt til lillebroren sin, Colten Moore, like etter fallet.

– Det føles som jeg har hatt en kjempelang drøm, sa han så, som tyder på at han mest sannsynlig ble slått bevisstløs i fallet.

25-åringen orket til og med å vinke til publikum på vei til sykebilen. Det er ennå uklart om Caleb Moore pådro seg noen alvorlige skader i krasjen.

Lillebror også skadet

Ikke lenge etter var det Colten Moore sin tur. Colton er regjerende X Games-mester fra 2012, men midtveis ut i hans første forsøk, gikk det også galt.

Amerikaneren gjorde det stikk motsatte av storebroren sin da han tok for stor fart på et hopp, og overroterte på en baklengs salto. 23-åringen landet bakpå, og mistet fullstendig kontroll over snøskuteren.

Etter det harde sammenstøtet ble Colten liggende og holde seg til sin høyre hofte, og ble deretter kjørt til sykehuset i Aspen for nærmere undersøkelser.

Caleb Moore

Caleb Moore kom seg på beina og ble hjulpet vekk fra snøskuterarenaen.

Foto: NRK

PS: Konkurransen ble vunnet av amerikanske Levi LaVallee som oppnådde 89 poeng i sitt andre forsøk. Joe Parsons og Justin Hoyer ble nummer to og tre.

Sportsnyheter

Reistad

Disse bildene bekymrer Norge: Supertalentet i store smerter

TOKYO/OSLO (NRK): Henny Reistad (22) rakk å vise hvorfor mange mener hun er den neste store håndballstjerna før hun måtte ut med skade. Etterpå var Thorir Hergeirsson bekymret for hvor alvorlig skaden kan være.

Are Weierholt Strandli

Brun om skuffelsen etter OL-exiten: – Jeg hulket som et lite barn

TOKYO/OSLO (NRK): Kristoffer Brun og Are Strandli har hatt det tøft både mentalt og fysisk etter den dramatiske avslutningen på deres OL-drøm.

Siste nytt

 • Tysk sykkeltopp sendes hjem

  Sportsdirektøren i Det tyske sykkelforbundet reiser hjem etter at han kom med rasistiske ytringer under temporittet denne uken.

  Det opplyser Den tyske OL-komiteen i en uttalelse torsdag.

  Onsdag ble det kjent at sportsdirektør Patrick Moster skal ha ordlagt seg på en lite passende måte under konkurransen i Tokyo.

  Uttalelsene falt da sykkeltoppen skulle oppildne syklisten Nikias Arndt. De ble formidlet av den tyske TV-kanalen ARD.

  – Kom deg forbi kamel-førerne, kom deg forbi kamel-førerne, ropte Moster fra sidelinjen.

  I etterkant har sportsdirektøren lagt seg flat og beklaget. Nå sendes han altså hjem fra Tokyo-lekene.

  – Vi er fortsatt overbevist om at den offentlige unnskyldningen han kom med i går er oppriktig, sier presidenten i den tyske OL-komiteen, Alfons Hoermann.

  – Ved å gjøre denne feilen har imidlertid Mr. Moster brutt de olympiske verdiene. Vi firer ikke på fair play, respekt og toleranse, tilføyer han.

 • Raser mot norsk trusebot

  Sveriges idrettsminister Amanda Lind angriper regelen som nylig endte med at det norske landslaget i beachhåndball ble bøtelagt for ikke å spille i bikinitruse. Hun gir det norske landslagets protestaksjon full støtte, melder NTB.

  – Jeg blir lei og skuffet over at vi i 2021 har denne typen diskusjoner. Jeg har stor forståelse for at man valgte å gjøre det. Det har blitt en bred oppslutning og en bred støtte rundt Norge og de norske beachhåndball-kvinnenes aksjon som er fint å se, sier den svenske idrettsministeren Amanda Lind til SVT.

  Sveriges Idrettsminister Amanda Lind
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB
 • Løyning med norsk rekord i OL

  Ingeborg Løyning knuste sin egen norske rekord på 200 meter rygg i forsøksheatene i Tokyo torsdag med tiden 2.11,68.

  Løyning forbedret sin gamle bestenotering 2.13,25 med god margin.

  Tiden holdt akkurat ikke til semifinale. Løyning endte på 17.-plass på distansen. Hun var 0,44 sekunder unna plass blant de 16 som gikk til semifinalen.

  Løyning var tidligere i OL svært nær å nå semifinalen på 100 meter rygg, men misset den med tre hundredeler.

  Pressetreff med VM-troppen i svømming
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal