NRK Meny
Normal

Fikk snøskuteren over seg etter krasj

Snøskuterkjøreren Caleb Moore (25) ble liggende tilsynelatende livløs etter å ha krasjet stygt under nattens X Games-finale. Like etter krasjet lillebroren hans også.

Snøscooter er en risikosport uten like. Her er et par fall fra gårsdagens X Games.

VIDEO: Stygge snøskuterulykker i X Games

Det gikk et gisp gjennom publikum da Caleb Moore mislyktes fullstendig på det siste hoppet i nattens finale av snøskuternes freestyle-øvelse.

Amerikaneren hadde levert et glimrende «run», og skulle avslutte det hele med en baklengs salto-variant på det siste hoppet, på fagspråket kalt «Indian Air Flip».

Men Moore fikk for liten fart, og rakk ikke frem til landingen som planlagt. Dermed slo styreskinnene i kanten på landingen, og 25-åringen fra Texas stupte over styret.

Fikk scooteren over seg

Snøskuteren, som veier godt over 200 kilo, slo deretter kollbøtte og landet oppå den uheldige kjøreren.

– Han kom ikke helt rundt så det ut som, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

– Det så ikke bra ut, kommenterte X Games-ekspert Tom Hovde.

Caleb Moore, som tok bronse i fjorårets X Games, ble liggende livløs i bunnen av det store hoppet, og fikk raskt tilsyn fra både medisinsk personell og sjokkerte konkurrenter.

Les også: Horgmo og Sandbech slått ut i slopestyle

Ble slått bevisstløs

Men Moore virket ikke å være alvorlig skadet. Kun minutter etter krasjen reiste han seg opp for egen maskin, og ble geleidet vekk fra snøskuterarenaen.

– Hva skjedde?, skal Moore ha sagt til lillebroren sin, Colten Moore, like etter fallet.

– Det føles som jeg har hatt en kjempelang drøm, sa han så, som tyder på at han mest sannsynlig ble slått bevisstløs i fallet.

25-åringen orket til og med å vinke til publikum på vei til sykebilen. Det er ennå uklart om Caleb Moore pådro seg noen alvorlige skader i krasjen.

Lillebror også skadet

Ikke lenge etter var det Colten Moore sin tur. Colton er regjerende X Games-mester fra 2012, men midtveis ut i hans første forsøk, gikk det også galt.

Amerikaneren gjorde det stikk motsatte av storebroren sin da han tok for stor fart på et hopp, og overroterte på en baklengs salto. 23-åringen landet bakpå, og mistet fullstendig kontroll over snøskuteren.

Etter det harde sammenstøtet ble Colten liggende og holde seg til sin høyre hofte, og ble deretter kjørt til sykehuset i Aspen for nærmere undersøkelser.

Caleb Moore

Caleb Moore kom seg på beina og ble hjulpet vekk fra snøskuterarenaen.

Foto: NRK

PS: Konkurransen ble vunnet av amerikanske Levi LaVallee som oppnådde 89 poeng i sitt andre forsøk. Joe Parsons og Justin Hoyer ble nummer to og tre.

Siste nytt

 • Ruud klatrer på verdensrankingen

  Casper Ruud blir belønnet for storspillet under Båstad-turneringen på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Nordmannen klatrer seks trinn til 141.-plass. Ruud slo tidligere verdenstreer David Ferrer under turneringen i Sverige.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Diomande målløs innbytter i stortap

  Adama Diomandé startet på benken, men kom inn etter pause da Los Angeles FC tapte hele 1–5 mot Minnesota i MLS natt til mandag. Før Dio rakk å entre banen ledet Minnesota 3–1. Diomande har vært strålende for LAFC, og står med 9 mål på 9 kamper for klubben.

  MLS Crew Los Angeles FC Soccer
  Foto: Mark J. Terrill / AP
 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag