Hopp til innhold

Her ender legendens rallykarriere

I et tiår har han vært sikkerheten selv i rallysirkuset. Men det aller siste rallyet til Sebastien Loeb (39) endte på taket.

Sebastian Loeb

Sebastien Loeb og kartleser Daniel Elena kom seg uskadet ut av bilen etter å ha kjørt ut i Rally Frankrike søndag morgen. Her sjekkes bilen av sikkerhetsfolk.

Foto: Christian Lutz / Ap

Sebastien Loeb

Slik har vi sett Sebastien Loeb gang på gang de siste årene: Sprutende med champagne etter å ha vunnet et rally.

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

Det var på den 15. fartsprøven i Rally Frankrike søndag morgen at bilen til Sebastien Loeb og kartleser Daniel Elena skled ut i en høyresving og rullet rundt før de endte på taket.

Ingen av de to i bilen ble skadet, men sjansene til å vinne det som trolig er Loebs aller siste rally er dermed ute.

Har vunnet alt

At Sebastien Loebs rallykarriere skulle avsluttes slik er nesten ironisk – nettopp fordi det påfallende sjelden har skjedd at han har kjørt ut.

Etter at Petter Solberg vant den gjeveste rallytittelen WRC i 2003, har Loeb sikret seg ni strake sammenlagtseire. På hjemmebane i Frankrike passerte han lørdag sin etappeseier nummer 900 i karrieren.

En av hans styrker i alle disse årene har vært å unngå feil og utkjøringer.

Denne sesongen har han kun startet i fire av rallyene, og han er ikke påmeldt i de to avsluttende løpene i Spania og Wales. Gjennom sesongen har det vært store spekulasjoner om rallyet på hjemmebane blir hans siste.

Like før rallyet startet kom bekreftelsen. Loeb vil neste sesong satse på World Touring Car Championship, og er dermed neppe aktuell for noen rallysatsing.

Loeb har riktignok bevist før at han kan finne på å stille opp i sin lekegrind WRC selv om han kjører også i andre bilklasser. Men om han ikke ombestemmer seg og stiller opp igjen, er utkjøringen i Frankrike hans aller siste rally.

Jevn kamp

Loeb var med i kampen om seieren i rallyet helt frem til han kjørte ut. Uten den franske legenden ble det lenge en sekundstrid mellom Jari-Matti Latvala, Daniel Sordo og Sebastien Ogier i teten.

Til slutt vant Ogier seieren foran Sordo (12 sekunder bak) og Latvala (19 sekunder bak).

De norske kjørerne havnet litt bak. Andreas Mikkelsen ble nummer syv, mens Mads Østberg ble nummer åtte.

Sammenlagtseieren denne sesongen er imidlertid allerede avgjort. Sebastien Loebs landsmann - og navnebror - Sebastien Ogier har vært suveren gjennom hele sesongen og er årets vinner.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal