Keeper-reserven reddet Norge

Målvakt Ole Erevik (31) reddet to straffer og stod som en vegg da Norge vant 28-27 i en skikkelig håndballthriller mot Slovenia på mandag.

Ole Erevik

Ole Erevik knytter nevene etter en glimrende redning mot Slovenia. Erevik briljerte da han erstattet superveteran Steinar Ege i det norske målet.

Ole Erevik

Ole Erevik forsøker å redde en ball mot Slovenia.

– Han gjorde slovenerne helt fortvila. De ble rådville og så ut til å slite med skuddvegring. Erevik slo helt enkelt psykisk knockout på dem, sier NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Det ble regnet som et stort tap for Norge da superveteran Steinar Ege måtte melde forfall til håndball-EM, men mandag leverte erstatteren en kjempekamp i hans sted.

Erevik spilte fantastisk i den avgjørende fasen og reddet 12 av slovenernes 18 siste skudd i det som ble en utrolig jevn EM-kamp.

– Han står en utrolig kamp. Statistikkmessig er det en prestasjon i ypperste verdensklasse, men det sterkeste er nesten den mentale prestasjonen. Å miste en femmålsledelse, ligge under med fem, og så komme tilbake på den måten. Det vitner om at han er imponerende sterk i hodet, sier Øystein Havang.

Målvaktshelten var høyt oppe etter håndballdramaet.

– Det var som en god, gammeldags berg- og dalbane. Det var utrolig, sier Ole Erevik til NRK.

– Perfekt!

Ereviks målvaktsshow satte scenen for Håvard Tvedten, som fikk avgjøre fra syvmeterstreken med 12 sekunder igjen å spille.

«OLE EREVIK, du e heilt fantastiske!!! Fy fader for ein fyr. Han e heilt rå!» jubler Camilla Herrem på mikrobloggtjenesten Twitter.

Landslagstreneren samtykker.

– Han stengte målet fullstendig. Helt perfekt, sier Robert Hedin til TV 2.

Video Ole Ervik storspilte mot Slovenia

Ole Erevik var storfornøyd etter kampen, men vil ikke suge på karamellen lenger enn til frokost i morgen tidlig.

Norsk pangstart

Robert Hedin kunne knapt håpet på en bedre åpning av kampen. Norge scoret kampens seks første mål da nettopp Erevik og et knallsterkt norsk forsvar holdt slovenerne uten scoring i over ti minutter.

Da Slovenia først fikk nettkjenning på straffe, sluttet tydeligvis Norges forsvar å fungere. Slovenerne scoret i nesten hvert angrep i resten av omgangen.

– Det ble fryktelig rotete etter den fantastiske starten. Vi bommer mange skudd, også kommer de inn i kampen, sier Jensen.

Hedins menn løp rett i angrep og kvitterte ved flere av scoringene i mot, og dermed greide de å holde slovenerne til uavgjort 14-14 ved pause.

Jensen irritert på dommerne

Bjarte Myrhol

Bjarte Myrhol i aksjon mot Slovenia.

Uros Zorman herjet med Norge i hele første omgang. Rett etter pause satte Johnny Jensen albuen i ansiktet til den slovenske storscoreren, og Norges forsvarsanker fikk rødt kort.

– Dommerne var i hovedrollen, de hiver ut alle de ser og ødelegger håndballkampen, sier en tydelig oppgitt Jensen til NRK.

Han må trolig stå over Norges neste kamp, men hadde ingen store innvendinger mot sin egen utvisning. Derimot hadde han mye å utsette på det meste andre dommerteamet foretok seg.

– Det er bare å spørre Slovenia hva de mener om dommerne, det er kanskje de som blir straffet hardest, sier Jensen.

Utvisningen var akkurat det Norge ikke trengte, for etter pause fortsatte Slovenia spille seg til åpne muligheter i fleng.

Ikke lenge etter hvilen ledet de med fem mål. På under 30 minutter hadde altså Norge gått fra seksmålsledelse til å ligge fem mål bak.

Tok igjen femmålsledelse

Erlend Mamelund

Erlend Mamelund kjempet Norge tilbake i kampen i andre omgang. Her får han kjenne på kjempekreftene til Peter Pucelj.

Tross det sterke slovenske comebacket nektet de norske spillerne å gi opp. Anført av Erlend Mamelund og Erevik kom Norge tilbake, og med et kvarter igjen å spille stod det 21-21.

Derfra og inn ble det en skikkelig håndball-thriller.

Norge og Slovenia fulgte hverandre mål for mål og utvisning for utvisning. Ole Erevik reddet to avgjørende straffer, og Christoffer Rambo scoret et utrolig viktig mål for Norge med bare ett minutt igjen.

Håvard Tvedten fikk sjansen fra syvmeteren med 12 sekunder igjen, og lynvingen avgjorde kampen sikkert. Slovenia scoret på slutten, men Norge vant 28-27.

– Man får en liten utladning etterpå, men når man står der, er man rolig, sier Håvard Tvedten til TV 2.

– Skal suge på karamellen i kveld

Seieren var viktig for det norske laget, som møter sterke Island og Kroatia i de neste kampene.

– Det er deilig å få de to poengene, det er vi sjeleglade for, sier forsvarsbautaen Johnny Jensen til NRK.

Nå skal det norske laget forberede seg til neste kamp mot Island.

– Vi skal suge på denne karamellen i kveld, også får vi sette fokus på Island fra vi spiser frokost i morgen tidlig, sier Ole Erevik.

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

• Lund på 5.-plass i EM

Bergensroeren Maia Emilie Lund (29) fikk en tøff finale og ble nummer fem i lettvekt singlesculler i ro-EM i ungarske Szeged.

Det ble ikke helt finalen medaljekandidaten Lund hadde drømt om. I tøff motvind ble avstandene store, og den norske roeren kom aldri nær en plass på seierspallen.

Lund havnet 38,76 sekunder bak vinneren og 21,04 sekunder bak bronseplassen. (NTB)

Roing Mediedag
  • Burnley tar affære etter fansens United-hets

Enkelte Burnley-supportere kan være i trøbbel etter å ha oppført seg dårlig under bortekampen mot Manchester United i Premier League lørdag.

I etterkant av kampen har Burnley publisert en uttalelse der klubben opplyser at den samarbeider med politiet for å få identifisert og straffet de involverte.

Det var mot slutten av kampen at det kokte over for Burnley-patriotene da Zeki Amdouni scoret på straffe og utlignet til 1-1 på Old Trafford. Ufine tilrop og bevegelser, tilsynelatende for å minne United-supporterne på flyulykken i München i 1958, var blant ingrediensene på bortetribunen.

I bilder som spres i sosiale medier, er det særlig en Burnley-tilhenger som åpenbart lager flybevegelser med armene, og samme mann roper angivelig «Munich», ifølge britisk presse. (NTB)

td82kbnivsA
  • Messi herjet foran rekordpublikum

Over 65.000 tilskuere møtte opp for å se New England Revolution i aksjon mot Inter Miami og Lionel Messi i MLS. Argentineren ga hjemmefansen en sur kveld.

Messi var nemlig i toppslag og noterte to mål og en målgivende pasning på veien mot en 4-1-seier på bortebane. Det ga tross alt en minneverdig kveld for rekordpublikummet på 65.612 , selv om de fleste tilskuerne nok hadde ønsket seg et annet resultat.

Det startet som en drøm for bunnlaget New England på eget gress. Tomas Chancalay gjorde 1-0 allerede i kampens første spilleminutt. Men derfra og ut handlet det meste om en stor, liten trollmann fra Argentina.

– Jeg føler at i første omgang, etter målet, så hadde vi ganske god kontroll på dem. De fikk ikke mange sjanser, og de fant ikke tid eller rom å operere i. Så gjorde Messi det han gjorde, sa Revolution-trener Caleb Porter etter kampen. (NTB)