Knarvikmila sikret seg selveste Haile Gebrselassie

Arrangørene av Knarvikmila jubler over at langdistansekongen Haile Gebrselassie (38) kommer til Hordaland for å delta i løpet i september.

Haile Gebrselassie

Haile Gebrselassie, mannen med 27 verdensrekorder og to OL-gull, stiller til start på Knarvikmila 2012.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Kilde: NRK/NTB

Helge Brekke

Helge Brekke er meget fornøyd med å ha sikret seg stornavnet nok en gang.

Foto: Ketil Jordan / NRK

– Dette betyr mye for Knarvikmila. Det gir ekstra PR, men også at arrangementet vårt har blitt akseptert som et internasjonalt arrangement. Vi jobber hardt for å komme opp og få høy status også internasjonalt, sier daglig leder Helge Brekke til NRK.no.

Gebrselassie er et av friidrettssirkusets aller største navn. 38-åringen har satt 27 verdensrekorder og tatt to OL-gull og fire VM-gull.

På dette tidspunktet i karrieren er det maraton som gjelder for 38-åringen.

– Internasjonalt har han enorm status, ikke minst fordi han har en måte å være på som er helt unik i forhold til andre idrettsutøvere. Han gir blant annet en stor del av pengene han tjener på løping tilbake til samfunnet, sier Brekke.

Kommer billig

Gebrselassie får imidliertidig ikke så mye penger av å løpe i Hordaland.

Knarvikmila får ham nemlig billig fordi de er med på et hjelpeprosjekt som også langdistansekongen er tilknyttet.

– Han kommer opp hit for en sum som ikke er noe å snakke om i forhold til det han kan få i mange, store maratonløp, sier Helge Brekke.

Ikke første gang

Etiopieren var også med på Knarvikmila i 2011. Da konkurrerte han på 10-kilometer mot lokale tomannslag bestående av noen av de beste 1500-meterløperne i Hordaland. Selv mot stafettlag vant Gebrselassie med 45 sekunder.

– Folk sa han fløy bortover langs asfalten. De lurte på om han var nedi eller ikke, sier Helge Brekke.

Knarvikmila arrangeres første helgen i september.

Siste nytt

  • Tre døde i chilensk feiring

    Det gikk hardt for seg etter at Chile slo Argentina i Copa America-finalen. To personer omkom da en bil kjørte rett inn i en feirende folkemasse, og en mann døde av skuddskader etter at det ble løsnet skudd som del av feiringen, melder chilensk presse.

    Chile Copa America
    Foto: STRINGER/CHILE / Reuters
  • Sluttspurt endret eliteseriekampene

    Sene scoringer avgjorde alle de tre kampene i eliteserien som startet klokka 18, søndag. Aalesund scoret tre mål på de siste ti minuttene, og snudde 1-2 til 4-2 hjemme, mens Tromsø utlignet til 1-1 på overtid borte mot Sandefjord. Vålerengas nye islending, Elias Mar Omarsson, scoret sitt andre for dagen da han førte laget opp i 2-1 rett før slutt borte mot Odd.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2015: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2015: USA - Japan