Historiens nest raskeste kjemper desperat for å rekke OL

Bare Usain Bolt er på papiret raskere enn Tyson Gay. Likevel er supersprinteren usikker på om han får løpe under OL.

Tyson Gay Athletics Tyson Gay

For å unngå nye skadeproblemer trener Tyson Gay nå bare på gress. Han gjør alt han kan for å kvalifisere seg til OL.

Foto: Mark Long / Ap

– Kort fortalt skal jeg nå legge bak meg de tre hardeste månedene i mitt liv. Fra nå av ser jeg meg ikke tilbake, sier Tyson Gay til Reuters.

De siste sesongene har sprinteren slitt med forskjellige skader, og kjemper nå en desperat kamp for å bli klar til OL. Men han har en lang vei å gå.

– I januar klarte jeg ikke å jogge en gang. Nå klarer jeg å jogge litt, og noen ganger litt fortere enn jogging, sier Gay.

Mangler OL-medalje

En OL-medalje er stort sett det eneste han mangler i sin imponerende karriére. I 2008 pådro han seg en lårskade under kvalifiseringen og mistet dermed lekene i Beijing.

Tyson Gay Athletics Tyson Gay

Tyson Gay sier han skal legge bak seg de tre hardeste månedene i sitt liv.

Foto: Mark Long / Ap

Den amerikanske OL-kvalifiseringen foregår i juli. Selv om Gay er historiens nest raskeste mann på 100-meter med sin bestetid på 09.69, er han langt fra sikker på at han kvalifiserer seg.

– Det blir ikke lett. Det kommer alltid noen ut av det blå og prøver å få en plass. Men jeg håper virkelig å komme med på laget, understreker Gay.

Løper ikke 200-meter

Han har allerede gitt opp å kvalifisere seg til 200-meteren, og satser i stedet alt på 100 meter.

– Jeg rekker rett og slett ikke trene på begge deler. Etter tilbakestegene jeg har hatt i år må det bli sånn, sier Gay.

29-åringen har hatt utallige skader. Forrige sesong ble halvert på grunn av hofteproblemer. I det siste har han hatt store smerter i lysken og en sene, noe han beskriver som sine verste skader.

– På en skala fra 1 til 10 er de helt klart 10. De andre skadene kommer og går, disse har sittet i siden 2009, forklarer han.

Siste nytt

 • Södergren vrakes til femmila

  Anders Södergren får ikke lov til å avslutte sin mesterskapskarriere slik han ønsket. Rikard Grip og den svenske landslagssledelsen har besluttet å vrake han til søndagens femmil. Johan Olsson, Calle Halfvarsson, Daniel Richardsson, Marcus Hellner och Lars Nelson er tatt ut, skriver Expressen.

 • Vil slå sprekker i feltet

  Sveriges landslagssjef Rikard Grip sier til Expressen at de svenske løperne kommer til å forsøke å sprekke opp feltet tidlig i stafetten dersom været tillater det. – Vi vil sette et høyt tempo slik at så få som mulig er med inn mot spurten, sier Grip.

 • Nibali skåler med laget
  Foto: Jean-Paul Pelissier / Ap

  Ber om at Astana mister lisensen

  Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ber lisensnemnda ta fra laget Astana elitelisensen. Årsaken er at flere av lagets ryttere i fjor ble tatt for doping. Lisensen trengs for å få delta i de største rittene som Tour de France og Paris-Roubaix.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM på ski: VM-studio
VM på ski 4x10 km stafett menn
VM på ski: Langrenn 4x10 km stafett, menn
Radiosporten: VM på ski
VM på ski 4x10 km stafett menn
VM på ski: VM-studio
VM på ski: Høydepunkter fra stafett menn
VM på ski høydepunkter fra stafetten for menn
Medaljeseremoni
VM-studio
VM-studio fra Falun