– Vi er fornøyd så langt, og har gjort det bra. Men motstanden blir bare bedre. Vi må heve oss, sier Gerrard til BBC.

Liverpool-spilleren, som ble Englands nye kaptein da John Terry ble fratatt vervet, har storspilt på den britiske midtbanen dette mesterskapet.

I hjemlig presse blir han stadig omtalt som deres beste spiller, og også landslagssjef Roy Hodgson skryter uhemmet av sin kaptein.

– Han spiller som en kaptein skal gjøre. Han har vært fantastisk. En av turnerningens aller beste spillere, sier han ifølge BBC.

Les videre under bildet!

Gerrard - Gerrards oppofrende spillestil har også sine negative sider. - Foto: MICHAEL BUHOLZER / Reuters

Gerrards oppofrende spillestil har også sine negative sider.

Foto: MICHAEL BUHOLZER / Reuters

Vil bruke fortiden

Selv tenker Gerrard mest framover, og er mer enn motivert nok til å fortsette det gode spillet.

– Dette er et fantastisk øyeblikk for laget og alle spillerne. Derfor må vi alle gjøre det vi kan for å gripe sjansen vi har, så vi kan dra hjem uten å angre på noe, sier Gerrard, og legger til:

– Når man kommer til dette stadiet i et mesterskap begynner man å drømme. Derfor vil det alltid være veldig vondt å tape en kvartfinale.

Med Liverpool har Gerrard vunnet flere titler, blant annet mesterligaen, men han har til gode å oppleve suksess med landslaget. Det ønsker han sterkt å gjøre noe med.

– Jeg har alltid drømt om å gjøre det bra med England. Så langt har det ikke skjedd, men nettopp fordi det har vært smertefullt tidligere tror jeg vi kan få til noe denne gangen, sier han.

– Vi er samlet

Rasismeanklagene mot John Terry, og den påfølgende utelatelsen av Rio Ferdinand fra EM-troppen, har ført til mange spekulasjoner om en splittet engelsk spillergruppe.

Steven Gerrard mener de allerede har vist at det ikke stemmer.

– Vi er beredt til å kjempe for hverandre, og har vist hvor samlet vi er. Vi har også hentet fram nok klasse til å vinne både kamper og hele gruppa, sier han.

Les videre under bildet!

David Beckham - Tidligere landslagskaptein David Beckham hyller Steven Gerrard. - Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Tidligere landslagskaptein David Beckham hyller Steven Gerrard.

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Hylles av Beckham

Tidligere kaptein for det engelske landslaget, David Beckham, mener nettopp Steven Gerrard kan bli helt avgjørende i jakten på en semifinaleplass.

– Vi har mange gode spillere, men «Stevie G» er en nøkkelspiller for det engelske laget, sier han i et intervju vist hos The Sun.

Beckham har spilt både med og mot en rekke spillere involvert i fredagens kvartfinale, og skryter veldig av begge lags midtbanestjerner.

– Andrea Pirlo er en av de beste pasningsleggere i verden, men på den andre siden er Steven Gerrard blant de aller beste midtbanespillerne jeg noengang har spilt med, sier han.