Sverige ute av EM: – Det gjør vondt

Sverige snudde kampen mot England til ingen nytte. Danny Welbeck sendte Sverige ut av EM med et perfekt hælspark ti minutter før slutt.

Sverige - England 2-3

Sverige og England leverte EMs hittil mest dramatisk kamp fredag kveld. Det endte med svensk EM-exit.

– Jeg har det vondt nå, sier Sveriges landslagstrener Erik Hamrén til svensk TV4.

– Hva jeg føler nå? Ikke noe positivt, sier svenskenes store stjerne Zlatan Ibrahimovic.

Hamren

Erik Hamrén var stolt av spillerne på tross av EM-exiten.

Mellberg

Sveriges veteran Olof Mellberg takker Lescott for kampen.

Zlatan

Svenskenes store stjerne, Zlatan Ibrahimovic, deppet etter England-kampen.

– Vi har sett en fantastisk fotballkamp, med feil resultat, sier Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt. Han fulgte kampen fra TV4s EM-studio.

Sverige måtte ta poeng for å være sikret avansement, men det så mørkt ut da Andy Carrol stanget England i ledelsen etter 20 minutter.

– Det virket som det første målet var en kommunikasjonssvikt, sier Hamrén.

Andy Carrol fikk gå opp helt uforstyrret - akkurat slik Ukrainas tomålscorer Andrij Sjevtsjenko gjorde i Sveriges første EM-kamp.

• Hvordan tror du England gjør det i EM? SI din mening nederst i saken?

Mellberg gikk foran

Etter pause eksploderte så Sverige. Anført av veteranen, kjempen og helten Olof Mellberg, med 114 landskamper, snudde svenskene kampen.

– Andre omgang var fantastisk, sier den tidligere svenske fotballstjernen Henrik Larsson i TV4s EM-studio.

Først skjøt Mellberg ballen i Englands Glen Johnson fra fem meter. Johnson sto på streken og rotet ballen i mål.

Ti minutter senere gikk Mellberg i været og headet inn 2-1. Mellberg har hele 20 mesterskapskamper, men dette var hans første mesterskapsscoring.

– Det var fantastisk å se hvordan Olof, som har vært med så lenge, ledet an både defensivt og offensivt, sier Larsson.

– Jeg er veldig stolt over gutta. Jeg er stolt over hvordan vi spiller og hvordan vi opptrer i begge omgangene, sier Hamrén.

Nydelig hælspark

Etter Mellberg-kanonaden virket engelskmennene stresset. Et tap for dem ville vært krise.

Da gjorde Englands ferske manager Roy Hodgson et sjakktrekk: Han satte inn Theo Walcott.

23-åringen utlignet etter bare tre minutter på banen.

Svenskene ville hatt mulighet på kvartfinale med uavgjort, men da dukket Danny Wellbeck opp foran mål. Med et lekkert hælspark satte han inn 3-2 og sendte Sverige ut av EM.

Dermed ble det bare nesten for svenskene i dette EM.

– Vi har ikke hatt marginene med oss, sier Hamrén.

• Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer

Svein Oddvar Moen gir seg som toppdommer og blir ansvarlig for VAR i Norge. Det skriver Norges Fotballforbund i en pressemelding.

Rollen som VAR-ansvarlig strekker seg ut året. Moen har dømt på toppnivå siden 2003.

– Det er virkelig en spennende utfordring, og jeg gleder meg til å få være med på å utvikle VAR og norsk fotball. Jeg gir meg som dommer på banen litt tidligere enn jeg hadde tenkt, men det er en tid for alt, sier Moen i pressemeldingen.

NM fotball cup 2023: Molde - Strømsgodset
  • Van Dijk bekrefter: Blir en del av «nye» Liverpool

To kamper i Premier League gjenstår før manager Jürgen Klopps ni år lange regjeringstid på Anfield er over.

Virgil van Dijk har ett år igjen av kontrakten med klubben som må igjennom en betydelig forandring når tyskeren forsvinner ut av porten.

Alt tyder på at van Dijks landsmann Arne Slot blir Klopps erstatter.

– Fokuset er på de to siste kampene, og deretter må vi konsentrere oss om hvem som blir ny manager og hvordan den overgangen blir. Jeg blir en del av det, sa van Dijk etter søndagens 4-2-seier over Tottenham.

Det er ikke kjent hvilke spillere som forsvinner og hvem som blir på Anfield, men van Dijk sier at det ikke er noen tvil for hans del.

– Jeg trives her, og jeg elsker klubben, sier 32-åringen. (NTB)

Virgil van Dijk
  • Fire Reiten-mål (!) da Chelsea knuste Bristol City 8-0

Guro Reiten scoret fire ganger og la opp til to mål da Chelsea knuste Bristol City 8-0 i siste hjemmekamp under manager Emma Hayes.

Med sitt målshow sendte hun Chelsea inn i gullkampen igjen for fullt. Laget er tre poeng bak serieleder Manchester City med en kamp mindre spilt, og nå med bedre målforskjell.

Britain Soccer Women's Super League
  • Moi-dobbel da FCK vant

Mohamed Elyounoussi scoret de to første målene da FC København slo Silkeborg 3-0 i dansk superliga. Nå er laget bare ett poeng bak serieleder Brøndby.

Brøndby tapte 2-3 borte for Midtjylland tross en scoring av Ohi Omoijuanfo. Det gjør at det er svært jevnt i gullkampen. Ett poeng skiller mellom de tre første, og tre mellom de fire første, når fire serierunder gjenstår.

Mohamed Elyounoussi
  • Maanum tilbake i Arsenals startoppstilling – første start siden kollapsen

Frida Maanum er endelig tilbake i Arsenals startoppstilling når London-klubben gjester Manchester City søndag.

24-åringen har riktignok fått to innhopp etter den dramatiske kollapsen mot Chelsea. Hun fikk først 25 minutter i 3-0-seieren hjemme over Leicester, og deretter 27 minutter i 1-1-kampen borte mot Everton.

Maanum falt om og ble liggende på gresset i ligacupfinalen mot Chelsea 31. mars.