Ojo herjet med Molde og sørget for spenning i gullkampen

Kim Ojo vartet opp med to scoringer og en målgivende pasning for Brann. Han sikret seieren for hjemmelaget og hindret Molde i å rykke fra i gullkampen.

Kim Ojo

Kim Ojo punkterte kampen med sin to scoringer på tampen av kampen.

Davy Angan

Davy Angan sendte Molde i ledelsen vel midtveis i første omgang.

Amin Askar og Bentley

Amin Askar ga Brann en drømmeåpning på andre omgang.

Piotr Leciejewski

Piotr Leciejewski vartet opp med en kjemperedning da Branns midtstoppere forærte Jo Inge Berget en gratismulighet.

Brann scoringsjubel

Like etter forsvarsmissen kunne Simen Wangberg juble for scoring.

Molde jaget utligningsmål i sluttminuttene mot Brann, men endte istedenfor med å bli ydmyket i Bergen.

Kim Ojos to mål på tampen av kampen sørget for at Brann vant hele 4-1.

Molde hadde sjansen til å rykke fra Strømsgodset på topp av tabellen etter at drammenserne måtte avgi poeng mot Sogndal tidligere søndag kveld.

Den muligheten klarte ikke Ole Gunnar Solskjærs menn å ta vare på.

– Brann tok en velfortjent seier. De var bedre enn oss. Vi er kanskje litt uheldig som får et tidlig mål i mot i andre omgang, men de spilte en god kamp, sier Solskjær til NRK etter kampen.

– Vi er med og kjemper i toppen. Eliteserien er så jevn at den kommer ikke til å bli avgjort før i oktober, sier Solskjær.

Etter kveldens eliteserierunde er det Strømsgodset som topper tabellen på målforskjell. Molde følger på plassen bak, også de med 41 poeng.

Molde ledet

Det startet imidlertid bra for gulljagende Molde. Lagets toppscorer Davy Claude Angan gikk av banen med et stort glis da første omgang var over. Han sendte gjestene i ledelsen 27 minutter ut i kampen.

Joshua Gatt sendte ballen mot Angan, og Brann-forsvaret klarte ikke å følge den eneste Molde-spilleren i feltet. Dermed kunne spissen uforstyrret plassere ballen ved nærmeste stolperot til ledelse for gjestene.

Det var en jevnspilt kamp i regnværet i Bergen før pause, men vertene evnet ikke å finne nettmaskene før hvilen. Nærmest var Kim Ojo som sendte en susende heading over Molde-målet.

Pangstart

Amin Askar ga Brann en drømmestart på andre omgang. Bare halvannet minutt etter hvilen lå ballen i nettmaskene bak Espen Bugge Pettersen.

Etter en lang pasning fra Jonas Grønner, headet Ojo ballen videre til Askar. Han vendte bort sin markering, og satte ballen i mål til 1-1.

– Vi mangler litt form defensivt. Det er litt nesten i første omgang, så smeller det i andre omgang. Vi er ikke god nok i dag, sier Bugge Pettersen til NRK.

– Serien kommer til å bli tett helt inn. Det er mange tøffe kamper fremover, og det handler om å prestere og disponere troppen ut ifra kampprogrammet. Det kommer til å bli et hardt kjør fra midten av september, sier keeperen.

Jo Inge Berget fikk en gigantisk sjanse da Branns midtstopperpar gikk på en dobbeltfeil, men ble reddet av en våken og god Piotr Leciejewski.

I angrepet etter rettet Wangberg opp inntrykket da han sendte Brann i ledelsen. Erik Mjelde hadde ballen mot lengste stolpe, og Wangberg var så vidt borti ballen og styrte den i mål.

Vi gir dem for mange innleggssjanser i kampen. Nå blir det et landslagsopphold der vi skal sette oss ned å se hva som går galt, sier Solskjær.

Molde forsøkte desperat å score et mål som kunne redd poeng i Bergen, men det ville seg ikke. Kim Ojos to kjappe scoringer på tampen av kampen sørget for at Brann tok med seg alle tre poengene.

• Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

– Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

Guro Reiten
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

Z9MpMJjlMEg
  • Marco Reus ferdig i Dortmund: – En av klubbens beste

Marco Reus forlenger ikke kontrakten med Borussia Dortmund. Kontrakten utløper ved slutten av sesongen. Det bekrefter klubben selv på sin nettside.

34-åringen har spilt for førstelaget til Dortmund siden 2012, da han kom fra Borussia Mönchengladbach. Reus ble født i Dortmund, spilte nesten ti år i akademiet før han forlot klubben for første gang i 2006.

– Jeg er utrolig takknemlig og stolt over denne spesielle tiden i klubben. Jeg har tilbrakt mer enn halvparten av livet mitt i denne klubben og har nytt hver dag, selv om det selvfølgelig har vært vanskelige øyeblikk også, sier Reus selv.

Reus legger ikke opp, og planen er nå å finne en ny klubb, melder klubben.

– Marco Reus er en av klubbens beste spillere. Hans tilknytning til Borussia Dortmund er ekstraordinær. Vi ønsker Marco alt godt for fremtiden, sier Borussia Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke.

Reus har så langt spilt 424 kamper for klubben. Han har scoret 168 mål og 128 målgivende pasninger. I tillegg har han vunnet den tyske cupen to ganger med Dortmund.

Reus
  • Mjelde forlater Chelsea etter sesongen

Norges landslagskaptein Maren Mjelde (34) er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det bekrefter klubben på sin nettside fredag.

Hun har spilt syv sesonger i klubben etter at hun ankom fra Avaldsnes i 2017. Der har hun blant annet vunnet den engelske toppdivisjonen fem ganger, fire FA-cuper og to ligacuper.

– Når jeg ser tilbake på alle årene mine her, har det vært både opp- og nedturer – men det har vært flere oppturer enn nedturer. Det har vært litt av en reise, sier Mjelde til klubbens nettside.

Mjelde har spilt 140 kamper i blått og scoret 23 mål, og har figurert både i forsvar og midtbanen til London-klubben.

Maren Mjelde
  • Norsk fotball oppretter eget VAR-utvalg – klubbene kan melde inn situasjoner

Eliteserieklubbene kan framover be et uavhengig utvalg vurdere episoder som kan forberede videodømmingen i norsk toppfotball.

Det er en tidligere dommer, en tidligere trener og en tidligere spiller som skal utgjøre det nye VAR-utvalg i NFF.

Det opplyser generalsekretær Karl-Petter Løken på en pressekonferanse torsdag.

– Klubbene kan etter hver serierunde melde inn VAR-situasjoner de vil diskutere nærmere, forteller Løken.

Grepet blir gjort på initiativ fra interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball.

– Dette er et godt tiltak som vil bidra til økt forståelse for både bruken av VAR og dommerrollen. Det er fint å få andre perspektiver på vår rolle og bruken av VAR, sier dommersjef Terje Hauge.

– Så håper jeg at klubbene er flinke til å melde inn, slik at vi får en diskusjon og en åpenhet rundt hvordan både spillere, trenere og dommere tenker rundt gitte situasjoner, legger han til (NTB).