Gunnarsson mistrives i VIF: – Jeg er veldig, veldig frustrert

Veigar Pall Gunnarsson ble nok en gang byttet ut til pause i kampen mot Stabæk. Da rant begeret over for islendingen.

Veigar Pall Gunnarsson

Veigar Pall Gunnarsson har ikke lykkes i Vålerenga. Nå forteller han åpent om den vanskelige situasjonen han befinner seg i.

Veigar Pall Gunnarsson mot Stabæk

Veigar Pall Gunnarsson hadde lite ballkontakt i løpet av den ene omgangen han fikk spille mot Stabæk.

– Jeg har ikke peiling på hva jeg skal gjøre. Det kan i hvert fall ikke fortsette sånn, sa en svært nedbrutt Pall Gunnarsson til NRK etter søndagens kamp mot gamleklubben Stabæk.

Ble byttet ut til pause

Vålerenga ledet 1-0 til pause, men ingen av lagene hadde imponert nevneverdig til da i kampen. VIF-manager Martin Andresen valgte å bytte ut Veigar Pall Gunnarsson.

Det er ikke første gang denne sesongen.

Playmakeren, som herjet med norske forsvar både som målgjører og tilrettelegger i Stabæk, har kun spilt seks kamper for Vålerenga så langt denne sesongen.

I tre av dem har han blitt byttet ut ved pause. Kun én kamp har han fått spille fulle 90 minutter. Og han har fortsatt til gode å finne veien til nettmaskene i år.

Det tærer på selvtilliten, innrømmer 32-åringen.

– Jeg er veldig, veldig frustrert. Da jeg kom til VIF hadde jeg scoret ni mål og hatt fem assists på 15 kamper i Stabæk. Med en gang jeg kom til Vålerenga ble det en diskusjon rundt vekta mi og sånn tull. Det eneste det gjør er at det irriterer meg. Jeg føler ikke at jeg har fått være meg selv, sier Gunnarsson til NRK.

– Føler meg veldig alene

I tillegg til manglende spilletid, har Gunnarsson også vært involvert i utenomsportslig trøbbel det siste året.

Den svært mye omtalte «Gunnarsson-saken», som ennå ikke er ferdigstilt fra politiets side, har gått inn på ham - selv om han selv ikke er involvert i saken.

– Det er ikke godt for selvtilliten, man blir lei av dette her. Den saken har vært kjedelig. Da jeg kom tilbake etter sommerferien, bestemte jeg meg for å jobbe hardt og gjøre det bra, men jeg føler ikke at jeg har fått den støtten som jeg trenger. Jeg føler jeg har vært veldig alene med å rette opp alt som har skjedd rundt meg. Det har vært tungt, vedgår Pall Gunnarsson.

– Jeg får for lite spilletid, jeg er en spillertype som trenger å spille kamp etter kamp for å føle meg bra. Det har jeg ikke fått lov til her. Det gjør ingenting for selvtilliten min. Martin har gjort dette før med meg, og jeg tror ikke jeg orker ikke dette mer.

Andresen vil snakke privat

Martin Andresen

Martin Andresen lot den svake førsteomgangen mot Stabæk gå utover Veigar Pall Gunnarsson.

Martin Andresen begrunner vrakingen av Pall Gunnarsson på denne måten:

– Det er bare å se på førsteomgangen, så ser han hvorfor han ble tatt av banen, sier Martin Andresen til NRK.

– Veigar Pall Gunnarsson gir tydelig uttrykk for at han ikke er fornøyd med situasjonen sin i Vålerenga. Hva er ditt syn på dette?

– Det får jeg ta med Veigar. Så lenge man spiller bra, får man spille, men hvis det ikke blir levert godt nok, må man prøve noe nytt.

– Han forteller at vekta hans har blitt et tema?

– Jeg ønsker ikke å snakke om det her gjennom media. Disse tingene vi snakker om her blir mer en personalsak, så jeg skal snakke med Veigar privat, sier Andresen, før han legger til:

– Skal du være en toppidrettsutøver, stilles det visse krav til at du er i bra fysisk form. Det er vel ikke så veldig unaturlig.

Utelukker ikke klubbskifte

Pall Gunnarsson har fortsatt to år igjen av kontrakten med Vålerenga. Om han forblir Vålerenga-spiller ut kontraktsperioden, er han usikker på.

– Jeg er fornøyd med kontrakten min, men jeg trenger å få spille og bli gitt tillit og være meg selv. Det har jeg ikke fått lov til å være, sier Pall Gunnarsson.

– Jeg mener at jeg var den Veigar Pall Gunnarsson som jeg alltid har vært da jeg kom til klubben. Her har alt blitt omvendt.

• BBC: Premier League vil innføre kostnadstak

En forbruksgrense ligger an til å bli en realitet i Premier League. Forslaget fikk nok støtte blant klubbene på et toppmøte mandag.

Det melder BBC. Vedtaket betyr at det for første gang skal settes tak på hvor mye PL-klubbene i framtiden kan bruke på overganger, lønninger og agenthonorarer.

Detaljene er ventet å være på plass før årsmøtet i juni. Man må blant annet bli enige om størrelsen på kostnadstaket.

Ifølge engelske medier har Premier League-flertallet stilt seg bak prinsippet om at ingen kan bruke mer enn et gitt antall ganger av det beløpet ligaens dårligste lag mottar i TV-penger.

Formålet med begrensingen er å sikre at Englands øverste divisjon forblir konkurransedyktig. Mange frykter at ligaen vil bli dominert av én eller to superrike klubber om det ikke tas grep.

Alle forslag på et aksjonærmøte i Premier League krever et klart flertall for å bli vedtatt. Minst 14 av 20 klubber må si ja.

Fra før har Premier League innført en regel som begrenser klubbene til å bruke opptil 85 prosent av sine totale inntekter på lønninger og overganger. Ordningen gjelder fra 2025/26-sesongen. (NTB)

Premier League - Manchester City v Chelsea
  • Rubiales benekter uregelmessigheter rundt Saudi-avtale

Den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales benekter å ha gjort noe galt i forbindelse med at den nasjonale supercupen ble lagt til Saudi-Arabia.

Det forteller Rubiales til reportere etter å ha vitnet i et rettsmøte om saken i Madrid mandag.

– Det jeg fastholder, og som jeg alltid vil fastholde, er at jeg er overbevist om at saken vil vise at ingen penger er blitt mottatt på noen uregelmessig måte, sier Rubiales.

Påtalemyndigheten har innledet korrupsjonsetterforskning i saken. Rubiales er mistenkt for hvitvasking og korrupsjon i forbindelse med avtalen som ble inngått med Saudi-Arabia i 2019.

Rubiales er også tiltalt for seksuelt overgrep etter det mye omtalte kysset etter VM-finalen i fjor sommer. (NTB)

9wChGEe-VpU
  • Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

– Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.

Erling Braut Haaland
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.