Vil utestenge VIF-supportere: - De kommer aldri inn igjen

Brann-ledelsen reagerer sterkt etter at Vålerengas supportere sang og laget bråk under Carl-Erik Torps videohilsen fra sykesengen.

|Carl-Erik Torp hilser fra sykesengen

VIF-supportere laget bråk under Carl-Erik Torps videohilsen på Brann Stadion.

Torp, som ble rammet av hjertestans under kampen mot Sogndal forrige helg, hadde spilt inn en spesiell hilsen til publikum fra sykesengen på Haukeland Universitetssykehus.

Carl-Erik Torp

– Jeg skulle gjerne vært hos dere, sa blant annet Torp til Brann-fansen i videoen. Ikke alle av VIF-fansen brydde seg like mye om hilsenen.

Videoen ble spilt av på Brann Stadion i forkant av oppgjøret mellom Brann og Vålerenga søndag, en kamp som endte 4-1 til VIF.

Under den personlige hilsenen fra Brann-spilleren, begynte imidlertid flere av de tilreisende VIF-supporterne å synge.

– Det er synd for han (Torp) at han blir syk, men vi kan ikke slutte å være supportere av den grunn. Jeg tror ikke vi ville gått inn for å holde kjeft uansett, det blir unaturlig. Om noen er døde skal vi selvsagt holde kjeft i et minutt.

– Men det er blitt litt for mange markeringer etter hvert. Skal vi ha en markering når det er en unge som blir født med Downs syndrom også, sier talsmann for Klanen, Svein Erik Bakke, til Dagbladet.

– Mangel på respekt

Han hevder at Vålerenga-supporterne ikke fikk vite at det skulle være noen markering før kampen.

– Pinlig , sier mediesjef i Brann, Gorm Natlandsmyr.

Mediesjefen mener at oppførselen og uttalelsene fra VIF-talsmannen vitner om mangel på respekt.

– Slike uttalelser hører ikke hjemme noe sted, og det er rett og slett bare trist, sier han til VG .

– Å si slike ting vitner rett og slett om mangel på intelligens. Jeg forventer at VIF får supporterklubben til å moderere disse uttalelsene kraftig, sier Natlandsmyr, som sier at han forventer at supporterklubben modererer uttalelsene sine.

– Kommer aldri inn igjen

Branns daglige leder, Roald Bruun-Hanssen, vil nå utestenge supporterne som sang og skrek under Carl-Erik Torps hilsen.

– Finner vi ut av hvem det er så kan jeg love at de ikke er velkommen på Brann Stadion mer. Det er ikke noen diskusjon engang. De kommer aldri inn igjen på Brann Stadion, sier Bruun-Hanssen til TV 2 .

Også Vålerenga-spiller Freddy Dos Santos tar kraftig avstand fra oppførselen og ordbruken til Klanen-talsmannen.

– Det er usmakelig, og det får stå for hans regning. Spillerne i VIF tar avstand fra det. Jeg håper det blir ryddet opp internt, sier dos Santos.

– Klanen beklager

Talsmann for Klanen, Christian Kjellsen, beklager søndag kveld uttalelsene til supporterklubbens andre talsmann, Svein Erik Bakke.

– Uttalelsene etter kampen i Bergen er ikke verdig Klanen eller Vålerenga, sier han.

– I Klanen har vi to talsmenn, Svenna og meg selv. Svenna har vært talsmann i ett år, jeg har hatt jobben i fem år. Når man i tillegg har konsumert noen øl før kampen og blir kontaktet i pausen, så kan man tråkke feil, sier Christian Kjellsen til vif-fotball.no.

Nå lover han å rydde opp.

– Dette tar vi selvfølgelig tak i internt, og vi skal snakke med både Svenna og de som har oppført seg lite verdig Klanen, sier han.

• Haaland tilbake i Citys kamptropp – starter på benken mot Nottingham Forest

Etter to kamper ute med skade er Erling Braut Haaland blant Manchester Citys reserver i kampen mot Nottingham Forest søndag.

Jærbuen pådro seg en skade mot Real Madrid for elleve dager siden. Fredag ble nordmannen avbildet på City-trening, og søndag er han tilbake i kamptroppen.

Han starter på benken sammen med landsmann Oscar Bobb. City mangler Phil Foden og Ruben Dias grunnet sykdom.

Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem». (NTB)

Haaland
  • Vålerenga ble ydmyket – supportere stormet banen

Vålerenga fortsetter å slite i 1. divisjon. Søndag ble de sendt hjem fra Mjøndalen som slakt med 3-5-tap i bagasjen.

– Vi svikter på veldig mange områder. Det er tungt, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2.

Etter kampen var Vålerenga-spillerne borte og beklaget seg til frustrerte supportere, mens flere av supporterne var ute på banen.

– Jeg skjønner at de er frustrerte og forbannet, sier Bakke.

– Det skulle bare mange. Det er Norges beste supportere som følger oss overalt, lager volum og entusiasme, synger sanger og legger sjala og lønnen sin i dette.

Dermed står Vålerenga fremdeles med sin ene seier etter fem kamper på nivå to. På de fire andre kampene har det blitt to uavgjort og to tap.

Hovedstadslagets fem poeng holder til 11.-plass. Det er ett poeng over direkte nedrykk og fem poeng bak direkte opprykk.

I søndagens kamp tok Mjøndalen tidlig ledelsen da Sivert Øverby skrudde et frispark ute ved sidelinjen helt inn i mål. Vålerenga utlignet ved Petter Strand like etter, men så kom Alie Conteh inn for vertene.

Spissen fra Sierra Leone sendte Mjøndalen opp i 3-1 med to mål på overtid av den første omgangen. Kvarteret før slutt fullførte Conteh sitt hat trick.

Fem minutter før slutt satte Keerat Singh inn 5-1. To sene scoringer fra Jones El-Abdellaoui og Christian Borckgrevink pyntet litt på resultatet for Vålerenga.

NM fotball menn 2024, Union Carl Berner - Vålerenga (0-3)
  • Nytt Botheim-show i Allsvenskan

Erik Botheim var i praktslag og leverte både scoring og en perleassist da Malmö moste AIK 5-0 og tok sin sjette strake seier i Allsvenskan.

Dermed fortsetter den solide målvåren for Botheim og hans spissmakker Isaac Kiese Thelin. De to ligger øverst på toppscorerlisten i ligaen med henholdsvis fire og seks fulltreffere, og tillegg bøttet de inn mål i cupen.

Henning Bergs AIK var ubeseiret før bortekampen i Malmö, men skulle fort få en realitetssjekk. Botheim lå godt plassert i feltet og stanget inn 1-0 på Jens Stryger Larsens presise innlegg etter 14 minutter.

Spillehumøret var på topp hos Oslo-gutten, og etter en drøy halvtime viste han seg fram igjen. Botheim spilte vegg med Thelin før han elegant vippet lagkameraten igjennom slik at han kunne sette 2-0-målet.

– Jeg sa til Isaac etter at jeg scoret at «nå skal du få den». Så jeg holdt det jeg lovet, sa Botheim til Discovery i pausen.

Tre mål til i andre omgang sørget for 5-0-seier og Malmö topper Allsvenskan med 18 poeng av 18 mulige. AIK og Berg ligger på 3.-plassen, sju poeng bak Botheims lag. (NTB)

Botheim-scoring mot AIK
  • VAR-drama da Aston Villa snublet mot Chelsea

Det ble 2-2 mellom Aston Villa og Chelsea på Villa Park lørdag kveld, etter en opphenting fra bortelaget. VAR sørget for at Chelsea ikke stakk av med seieren.

Dermed tapte Villa viktige poeng i kampen om Mesterliga-plass. De ligger foreløpig som nummer fire, med tre kamper mer spilt, og syv poeng foran Tottenham på 5. plass.

Aston Villa tok ledelsen allerede etter fire minutter. Marc Cucurella var uheldig og scoret selvmål.

Et kvarter ut i kampen scoret Chelsea-spiss Nicolas Jackson, men etter en VAR-sjekk ble scoringen annullert for offside. Senere i omgangen var Jackson nære på med en heading, men denne gangen var det stolpen som hindret utligningen for Chelsea.

I stedet var det Aston Villa som doblet ledelsen med et langskudd fra Morgan Rogers.

Det tok 62 minutter før bortelaget fikk sin uttelling. Chelsea vant ballen etter høyt press og Noni Madueke curlet ballen i lengste hjørne og reduserte for gjestene.

Og Chelsea var ikke ferdig. Ti minutter før slutt vartet Conor Gallagher opp med en nydelig utligning for gjestene.

Cole Palmer var centimeter unna å sende Chelsea i ledelsen på overtid, men Robin Olsen reddet ut til hjørnespark.

Hjørnesparket endte opp hos Axel Disasi, som trodde han sluttførte snuoperasjonen da han scoret 3-2 med en heading via Olsen. VAR ville dog ha et ord med i laget, og annullerte scoringen for en dytt i forkant.

Chelsea blir med det værende på niendeplass, 19 poeng bak Villa.

Gallagher
  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)

Bayer Leverkusen
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.