Hopp til innhold

Fotball

  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

    En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

    Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

    Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

    Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

    Z9MpMJjlMEg
    Foto: NTB
  • Marco Reus ferdig i Dortmund: – En av klubbens beste

    Marco Reus forlenger ikke kontrakten med Borussia Dortmund. Kontrakten utløper ved slutten av sesongen. Det bekrefter klubben selv på sin nettside.

    34-åringen har spilt for førstelaget til Dortmund siden 2012, da han kom fra Borussia Mönchengladbach. Reus ble født i Dortmund, spilte nesten ti år i akademiet før han forlot klubben for første gang i 2006.

    – Jeg er utrolig takknemlig og stolt over denne spesielle tiden i klubben. Jeg har tilbrakt mer enn halvparten av livet mitt i denne klubben og har nytt hver dag, selv om det selvfølgelig har vært vanskelige øyeblikk også, sier Reus selv.

    Reus legger ikke opp, og planen er nå å finne en ny klubb, melder klubben.

    – Marco Reus er en av klubbens beste spillere. Hans tilknytning til Borussia Dortmund er ekstraordinær. Vi ønsker Marco alt godt for fremtiden, sier Borussia Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke.

    Reus har så langt spilt 424 kamper for klubben. Han har scoret 168 mål og 128 målgivende pasninger. I tillegg har han vunnet den tyske cupen to ganger med Dortmund.

    Reus
    Foto: Reuters
  • Mjelde forlater Chelsea etter sesongen

    Norges landslagskaptein Maren Mjelde (34) er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det bekrefter klubben på sin nettside fredag.

    Hun har spilt syv sesonger i klubben etter at hun ankom fra Avaldsnes i 2017. Der har hun blant annet vunnet den engelske toppdivisjonen fem ganger, fire FA-cuper og to ligacuper.

    – Når jeg ser tilbake på alle årene mine her, har det vært både opp- og nedturer – men det har vært flere oppturer enn nedturer. Det har vært litt av en reise, sier Mjelde til klubbens nettside.

    Mjelde har spilt 140 kamper i blått og scoret 23 mål, og har figurert både i forsvar og midtbanen til London-klubben.

    Maren Mjelde
    Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
  • Norsk fotball oppretter eget VAR-utvalg – klubbene kan melde inn situasjoner

    Eliteserieklubbene kan framover be et uavhengig utvalg vurdere episoder som kan forberede videodømmingen i norsk toppfotball.

    Det er en tidligere dommer, en tidligere trener og en tidligere spiller som skal utgjøre det nye VAR-utvalg i NFF.

    Det opplyser generalsekretær Karl-Petter Løken på en pressekonferanse torsdag.

    – Klubbene kan etter hver serierunde melde inn VAR-situasjoner de vil diskutere nærmere, forteller Løken.

    Grepet blir gjort på initiativ fra interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball.

    – Dette er et godt tiltak som vil bidra til økt forståelse for både bruken av VAR og dommerrollen. Det er fint å få andre perspektiver på vår rolle og bruken av VAR, sier dommersjef Terje Hauge.

    – Så håper jeg at klubbene er flinke til å melde inn, slik at vi får en diskusjon og en åpenhet rundt hvordan både spillere, trenere og dommere tenker rundt gitte situasjoner, legger han til (NTB).

    VAR Norge
    Foto: NTB
  • Bild: Rangnick sier nei til Bayern München

    Tyske Ralf Rangnick har avslått tilbudet om å bli ny manager i Bayern München, det melder den tyske avisen Bild.

    Rangnick fortsetter heller som østerriksk landslagssjef, hvor han har kontrakt frem til 2026.

    Han har hatt landslagsjobben i snart to år, og i sommer leder han laget i EM.

    – Jeg vil understreke at dette ikke er en avvisning av Bayern, men snarere en avgjørelse for laget mitt og vårt felles mål. Vi skal gjøre alt for å komme så langt som mulig i EM, sier Rangnick i en uttalelse.

    Thomas Tuchel gir seg i Bayern etter sesongen, og det har lenge blitt spekulert i hvem som vil overta den tyske storklubben.

    65 år gamle Rangnick har vært hovedkandidaten til å overta for Tuchel siden det ble klart at Xabi Alonso fortsetter som manager i Bayer Leverkusen, samtidig som Julian Nagelsmann signerte ny kontrakt med det tyske landslaget i april.

    Rangnick
    Foto: AFP
Erling Braut Haaland